Kelbimbóleves virslivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg kelbimbó
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 közepes fehérrépa
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 kk só
  • 1 g bors
  • 1 ek ételízesítő
  • 20 dkg juhbeles virsli
  • 1 dl tejföl (opcionális)
  • 3 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

Egy fazékban olajon megfuttatjuk a tisztított és felkockázott hagymát, a paprikát rászórjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük 1,5 liter vízzel. A kelbimbót és a karikára vágott zöldségeket beletesszük.

Ha felforrt a levesünk, ételízesítővel ízesítjük. Ha megpuhultak a zöldségek, a karikákra vágott virslit és az apróra vágott petrezselymet hozzáadjuk, és készre főzzük.

Aki szereti tejfölösen, az tálaláskor tegyen a tányérjába, és merje rá a forró levest.