Karfiolos gombaleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 1 közepes karfiol
- 1 közepes vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 l víz
- 2 db leveskocka
- só ízlés szerint
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A gombát és a karfiolt megtisztítjuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.
A megtisztított, felaprított hagymát és a gombát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk.
Meghintjük liszttel, kevergetjük, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a leveskockát.
Beletesszük a karfiolt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és készre főzzük.
A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és folyamatos kevergetés közben beleöntjük a levesbe.
Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »