Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiolos gombaleves recept

Karfiolos gombaleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg gomba
    • 1 közepes karfiol
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 4 ek napraforgó olaj
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 2 l víz
    • 2 db leveskocka
    • só ízlés szerint
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csokor petrezselyem

    Elkészítése:

    A gombát és a karfiolt megtisztítjuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.

    A megtisztított, felaprított hagymát és a gombát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk.

    Meghintjük liszttel, kevergetjük, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a leveskockát.

    Beletesszük a karfiolt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és készre főzzük.

    A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és folyamatos kevergetés közben beleöntjük a levesbe.

    Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá