Karfiolos gombaleves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 1 közepes karfiol
- 1 közepes vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 l víz
- 2 db leveskocka
- só ízlés szerint
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A gombát és a karfiolt megtisztítjuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.
A megtisztított, felaprított hagymát és a gombát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk.
Meghintjük liszttel, kevergetjük, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a leveskockát.
Beletesszük a karfiolt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és készre főzzük.
A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és folyamatos kevergetés közben beleöntjük a levesbe.
Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.