Karfiolos gombaleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 1 közepes karfiol
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 l víz
  • 2 db leveskocka
  • só ízlés szerint
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

A gombát és a karfiolt megtisztítjuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.

A megtisztított, felaprított hagymát és a gombát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk.

Meghintjük liszttel, kevergetjük, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a leveskockát.

Beletesszük a karfiolt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és készre főzzük.

A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és folyamatos kevergetés közben beleöntjük a levesbe.

Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.