Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiolleves petrezselymes galuskával recept

Karfiolleves petrezselymes galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg karfiol
    • 2 ek zsír
    • 1 ek finomliszt
    • 1 ek ételízesítő, házi
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • 1 szál zellerzöld
    • 1 pohár tejföl
    • ízlés szerint frissen őrölt bors
    • ízlés szerint só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 2-3 ek rétesliszt
    • 2 ek petrezselyemzöld, felaprítva

    Elkészítése:

    A zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd megszórom finomliszttel, és pirítom pár percig. Meghintem pirospaprikával, elkeverem, majd felöntöm 1,5 l vízzel.

    Darálok rá kevéske borsot, beleteszem az ételízesítőt, a félbevágott paprikát és paradicsomot, a zellerzöldet, sózom, és felforralom.

    Közben a karfiolt rózsáira szedem, majd a felforrt leveshez adom.

    A tojásból, vajból, réteslisztből és felaprított petrezselyemből pici sóval közepes lágyságú tésztát keverek, és ha a karfiol már majdnem megpuhult, kiskanállal beleszaggatom a levesbe, és megfőzöm.

    Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.

    A karfiolleves petrezselymes galuskával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 57 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá