Karfiolleves petrezselymes galuskával recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg karfiol
- 2 ek zsír
- 1 ek finomliszt
- 1 ek ételízesítő, házi
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 szál zellerzöld
- 1 pohár tejföl
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 2-3 ek rétesliszt
- 2 ek petrezselyemzöld, felaprítva
Elkészítése:
A zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd megszórom finomliszttel, és pirítom pár percig. Meghintem pirospaprikával, elkeverem, majd felöntöm 1,5 l vízzel.
Darálok rá kevéske borsot, beleteszem az ételízesítőt, a félbevágott paprikát és paradicsomot, a zellerzöldet, sózom, és felforralom.
Közben a karfiolt rózsáira szedem, majd a felforrt leveshez adom.
A tojásból, vajból, réteslisztből és felaprított petrezselyemből pici sóval közepes lágyságú tésztát keverek, és ha a karfiol már majdnem megpuhult, kiskanállal beleszaggatom a levesbe, és megfőzöm.
Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.
A karfiolleves petrezselymes galuskával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »