Karfiolleves petrezselymes galuskával recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg karfiol
- 2 ek zsír
- 1 ek finomliszt
- 1 ek ételízesítő, házi
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 szál zellerzöld
- 1 pohár tejföl
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 2-3 ek rétesliszt
- 2 ek petrezselyemzöld, felaprítva
Elkészítése:
A zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd megszórom finomliszttel, és pirítom pár percig. Meghintem pirospaprikával, elkeverem, majd felöntöm 1,5 l vízzel.
Darálok rá kevéske borsot, beleteszem az ételízesítőt, a félbevágott paprikát és paradicsomot, a zellerzöldet, sózom, és felforralom.
Közben a karfiolt rózsáira szedem, majd a felforrt leveshez adom.
A tojásból, vajból, réteslisztből és felaprított petrezselyemből pici sóval közepes lágyságú tésztát keverek, és ha a karfiol már majdnem megpuhult, kiskanállal beleszaggatom a levesbe, és megfőzöm.
Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.
A karfiolleves petrezselymes galuskával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »