Karfiolleves petrezselymes galuskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 0,5 kg karfiol
  • 2 ek zsír
  • 1 ek finomliszt
  • 1 ek ételízesítő, házi
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 pohár tejföl
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 ek rétesliszt
  • 2 ek petrezselyemzöld, felaprítva

Elkészítése:

A zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd megszórom finomliszttel, és pirítom pár percig. Meghintem pirospaprikával, elkeverem, majd felöntöm 1,5 l vízzel.

Darálok rá kevéske borsot, beleteszem az ételízesítőt, a félbevágott paprikát és paradicsomot, a zellerzöldet, sózom, és felforralom.

Közben a karfiolt rózsáira szedem, majd a felforrt leveshez adom.

A tojásból, vajból, réteslisztből és felaprított petrezselyemből pici sóval közepes lágyságú tésztát keverek, és ha a karfiol már majdnem megpuhult, kiskanállal beleszaggatom a levesbe, és megfőzöm.

Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.