Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiolleves csirkehússal recept

Karfiolleves csirkehússal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemellfilé
    • 1 karfiol
    • 3 ek kacsazsír
    • 1 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 tk őrölt kömény
    • 1 tk morzsolt kakukkfű
    • 1 kk cayenne bors
    • 3 burgonya
    • 5 dl főzőtejszín
    • 2 ek keményítő
    • 1 tk morzsolt kapor
    • 1 tk morzsolt tárkony
    • aprított petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A húst alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. A karfiolt rózsákra szedjük, ha nagyobbak, akkor felezzük/negyedeljük. Mossuk meg alaposan.

    A krumplit hámozzuk meg, és vágjuk kockákra, a vöröshagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát áttörjük.

    A zsíron megdinszteljük a vöröshagymát, majd ha már üveges, rádobjuk a fokhagymát, gyorsan átkeverjük, majd rátesszük a felcsíkozott húst. Megszórjuk őrölt köménnyel, a kakukkfűvel és a cayenne borssal. A hús fehéredéséig pirítjuk, időnként megkeverjük.

    Felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, és beletesszük a felkockázott krumplit. Felforraljuk. Amikor forr a leves, beletesszük a karfiolt, és addig főzzük, amíg az is meg nem puhul.

    A keményítőhöz hozzáadjuk a tárkonyt és a kaprot, felöntjük a tejszínnel, és simára keverjük. Hozzáöntjük a leveshez, elkeverjük, és forralunk egyet rajta. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá