Karfiolleves csirkehússal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 1 karfiol
- 3 ek kacsazsír
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk morzsolt kakukkfű
- 1 kk cayenne bors
- 3 burgonya
- 5 dl főzőtejszín
- 2 ek keményítő
- 1 tk morzsolt kapor
- 1 tk morzsolt tárkony
- aprított petrezselyemzöld
- só
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. A karfiolt rózsákra szedjük, ha nagyobbak, akkor felezzük/negyedeljük. Mossuk meg alaposan.
A krumplit hámozzuk meg, és vágjuk kockákra, a vöröshagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát áttörjük.
A zsíron megdinszteljük a vöröshagymát, majd ha már üveges, rádobjuk a fokhagymát, gyorsan átkeverjük, majd rátesszük a felcsíkozott húst. Megszórjuk őrölt köménnyel, a kakukkfűvel és a cayenne borssal. A hús fehéredéséig pirítjuk, időnként megkeverjük.
Felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, és beletesszük a felkockázott krumplit. Felforraljuk. Amikor forr a leves, beletesszük a karfiolt, és addig főzzük, amíg az is meg nem puhul.
A keményítőhöz hozzáadjuk a tárkonyt és a kaprot, felöntjük a tejszínnel, és simára keverjük. Hozzáöntjük a leveshez, elkeverjük, és forralunk egyet rajta. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.