Karfiolleves csirkehússal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 karfiol
  • 3 ek kacsazsír
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk morzsolt kakukkfű
  • 1 kk cayenne bors
  • 3 burgonya
  • 5 dl főzőtejszín
  • 2 ek keményítő
  • 1 tk morzsolt kapor
  • 1 tk morzsolt tárkony
  • aprított petrezselyemzöld

Elkészítése:

A húst alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. A karfiolt rózsákra szedjük, ha nagyobbak, akkor felezzük/negyedeljük. Mossuk meg alaposan.

A krumplit hámozzuk meg, és vágjuk kockákra, a vöröshagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát áttörjük.

A zsíron megdinszteljük a vöröshagymát, majd ha már üveges, rádobjuk a fokhagymát, gyorsan átkeverjük, majd rátesszük a felcsíkozott húst. Megszórjuk őrölt köménnyel, a kakukkfűvel és a cayenne borssal. A hús fehéredéséig pirítjuk, időnként megkeverjük.

Felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, és beletesszük a felkockázott krumplit. Felforraljuk. Amikor forr a leves, beletesszük a karfiolt, és addig főzzük, amíg az is meg nem puhul.

A keményítőhöz hozzáadjuk a tárkonyt és a kaprot, felöntjük a tejszínnel, és simára keverjük. Hozzáöntjük a leveshez, elkeverjük, és forralunk egyet rajta. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.