Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. A karfiolt rózsákra szedjük, ha nagyobbak, akkor felezzük/negyedeljük. Mossuk meg alaposan.
A krumplit hámozzuk meg, és vágjuk kockákra, a vöröshagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát áttörjük.
A zsíron megdinszteljük a vöröshagymát, majd ha már üveges, rádobjuk a fokhagymát, gyorsan átkeverjük, majd rátesszük a felcsíkozott húst. Megszórjuk őrölt köménnyel, a kakukkfűvel és a cayenne borssal. A hús fehéredéséig pirítjuk, időnként megkeverjük.
Felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, és beletesszük a felkockázott krumplit. Felforraljuk. Amikor forr a leves, beletesszük a karfiolt, és addig főzzük, amíg az is meg nem puhul.
A keményítőhöz hozzáadjuk a tárkonyt és a kaprot, felöntjük a tejszínnel, és simára keverjük. Hozzáöntjük a leveshez, elkeverjük, és forralunk egyet rajta. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.