Karfiolleves recept

Hozzávalók:
- 8 nagyobb karfiolrózsa és a karfiol zsengébb levelei (kb 1/2 karfiol)
- só
- frissen őrölt bors
- 1/2 teáskanál reszelt szerecsendió
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 100 g főzőtejszín,
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 kanál tökmag
- 1 mokkáskanál tökmagolaj
Elkészítése:
A karfiolrózsákat kisebb darabokra bontjuk, a leveleket a levélerekre merőlegesen felcsíkozzuk, enyhén megsózzuk.
Serpenyőben olíva olajon megpirítjuk, a karikára vágott petrezselyem gyökérrel együtt. Mikor ezeket kivesszük a serpenyőből, kevés tökmagot pirítunk benne. A karfiolból a leveleket és néhány szebb darabot félreteszünk a tálaláshoz, a maradékot enyhén sós vízben megfőzzük. Hozzáadjuk a szerecsendiót, a tökmagot, majd mikor megfőtt a karfiol és a petrezselyem, összeturmixoljuk a főzőtejszínnel együtt. Nem muszáj nagyon krémesre készíteni, jobb ha kicsit darabos marad.
Tálaláskor a leves tetejére helyezzük a pirított levél és karfiol darabokat és kevés tökmagolajat csorgatunk rá, valamint pirított tökmagot teszünk a tetejére. Adhatunk mellé pirítóst is.
Tipp:
Ezzel a főzési eljárással a karfiol megőrzi a roppanósságát, így sokkal élvezetesebb a fogyasztása.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »