Karfiolkrémleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol rózsái
- 1/2 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 db burgonya, megpucolva, felkockázva
- 5 dkg vaj
- 1 húsleves kocka
- 2 dl főzőtejszín
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- víz
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágom és a vajon megpirítom. Felengedem fél liter vízzel és hozzáadom a karfiol rózsákat és a felkockázott burgonyát. Beledobom a húsleveskockát,egy gerezd fokhagymát és ízlés szerint sózom, borsozom. Amikor puhára főtt 1 evőkanál lisztet összekeverek a főzőtejszínnel és behabarom.Ha túl sűrű lehet még a vizet pótolni.
Amikor készen van botmixerrel összekeverem. De egy-két karfiol rózsát egészben is hagyok és úgy tálalom. Tetejére borsot szórok. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

