Karfiolkrémleves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4-5 db közepes karfiol rózsa
- 3 dl húsleves ( nekem fagyasztva volt), de jó a kocka is
- késhegynyi kurkuma
- petrezselyem levél
- 2-3 ek joghurt
- annyi FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, ahány személyre készül a leves
- 1ek ecet
- só
- pirítós kenyér
Elkészítése:
A karfiol rózsákat megmossuk a húslevesben puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. A joghurttal behabarjuk, majd a petrezselyem levelek felével még pár percig forraljuk.
A buggyantott tojásokhoz vizet forralunk sóval és egy evőkanál ecettel.
A tojást felütjük egy pohárba. Egy fém merőkanalat beletesszük a forró vízbe, megvárjuk míg átmelegszik,
és a tojást óvatosan belebuggyantjuk a kanálba.
A kanalat úgy mozgatjuk a forró vízben, hogy a tojásfehérje szépen bevonja a sárgáját. Amennyire keményre szeretnénk, attól függően 2-3 percig főzzük.
Pirított kenyérszelettel és petrezselyem levélkékkel megszórva tálaljuk.
Kicsit savanykás az ecetben főtt tojástól, de így a legjobb.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.