Karfiolkrémleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4-5 db közepes karfiol rózsa
- 3 dl húsleves ( nekem fagyasztva volt), de jó a kocka is
- késhegynyi kurkuma
- petrezselyem levél
- 2-3 ek joghurt
- annyi
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, ahány személyre készül a leves - 1ek ecet
- só
- pirítós kenyér
Elkészítése:
A karfiol rózsákat megmossuk a húslevesben puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. A joghurttal behabarjuk, majd a petrezselyem levelek felével még pár percig forraljuk.
A buggyantott tojásokhoz vizet forralunk sóval és egy evőkanál ecettel.
A tojást felütjük egy pohárba. Egy fém merőkanalat beletesszük a forró vízbe, megvárjuk míg átmelegszik,
és a tojást óvatosan belebuggyantjuk a kanálba.
A kanalat úgy mozgatjuk a forró vízben, hogy a tojásfehérje szépen bevonja a sárgáját. Amennyire keményre szeretnénk, attól függően 2-3 percig főzzük.
Pirított kenyérszelettel és petrezselyem levélkékkel megszórva tálaljuk.
Kicsit savanykás az ecetben főtt tojástól, de így a legjobb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

