Karfiol krémleves recept

Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagy fej hagyma, apróra vágva
- 2 nagy burgonya, meghámozva, felkockázva
- 2 sárgarépa, apróra vágva
- 0,5 l tyúkhúsleves alaplé
- 1 fej karfiol (rózsáira szedve)
- 1/2 főzőtejszín
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 1 kis csokor friss petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hagymát és fokhagymát puhítsuk meg vajon. Dobjuk rá a répát és burgonyát, a fűszereket. Öntsük fel az alaplével.
Főzzük ameddig félig megpuhul, majd dobjuk bele a karfiolt, 2 szál petrezselyemzöldet, és főzzünk mindent puhára.
Öntsük bele a főzőtejszínt és főzzük fel az egészet még egyszer.
Botmixerrel turmixoljuk pépessé a levest. Ha nem elég vastag, kevés habarást is tehetünk bele.
Díszítsük petrezselyemzölddel és a megmaradt karfiollal.
Pirított zsemlekockákkal tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »