Karfiol krémleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg karfiolrózsa
- 2 burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- só ízlés szerint
- késhegynyi bors
- 2 dl tej
- 1 leveskocka
- 1 dl főzőtejszín
- 2 dl víz
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A zöldségeket tisztítás után apróra vágjuk, a vajon megpirítjuk őket állandó keverés mellett, majd felöntjük a tejjel és sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk és a leveskockát beledobjuk. Felöntjük a vízzel és puhára főzzük.
Botmixerrel pépesítjük és a főzőtejszínnel dúsítjuk. Ízlés szerint bruscettával vagy levesgyöngyökkel, pirított zsemlekockával tálaljuk. Bazsalikommal díszítjük.
Tipp:
Nagyon finom hűsítő és egészséges tavaszi leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


