Karalábéleves medvehagymás húsgombóccal recept
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű zsenge karalábé
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 ek apróra vágott póréhagyma, vagy vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek rizs
- só
- bors
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 tk rozsliszt
- 1 tk fehér liszt
- 2 csipetnyi csombor (borsikafű)
- 1 mk piros őrölt paprika
- 6 szál medvehagyma
- 1 ek olaj
- 1 szelet tv paprika
- 1 kisebb paradicsom
Elkészítés:
A karalábét megpucoljuk, és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, a leveleket félretesszük.
Felaprítjuk a póréhagymát, egy nagyobb edényben kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a karalábét, és néhány percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal, 1 csipetnyi csomborral ízesítjük, majd ráöntünk 1 liter vizet.
Beletesszük a paprikát és a paradicsomot, és ameddig felforr a víz, elkészítjük a húsgombócokat .
Húsgombócok készítése:
Egy edényben jól összedolgozzuk a darált húst a medvehagymával, a rizzsel, sóval, borssal, 1 csipetnyi borsikafűvel és a mokkáskanál pirospaprikával, valamint a petrezselyemmel. A kész masszából kis gombócokat formázunk, és nedves kézzel beletesszük a lobogó levesbe.
Belerakjuk a felvágott karalábélevelet is. Addig főzzük lassú tűzön (időnként nagyon óvatosan keverjük meg), amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul. A tejfölből a liszttel habarást készítünk, majd felengedjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a leveshez. Hagyjuk pár percig rotyogni, ha szükséges utána ízesítünk.
A karalábéleves medvehagymás húsgombóccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

