Karalábéleves medvehagymás húsgombóccal recept

Hozzávalók:
- 2 közepes méretű zsenge karalábé
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 ek apróra vágott póréhagyma, vagy vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek rizs
- só
- bors
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 tk rozsliszt
- 1 tk fehér liszt
- 2 csipetnyi csombor (borsikafű)
- 1 mk piros őrölt paprika
- 6 szál medvehagyma
- 1 ek olaj
- 1 szelet tv paprika
- 1 kisebb paradicsom
Elkészítés:
A karalábét megpucoljuk, és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, a leveleket félretesszük.
Felaprítjuk a póréhagymát, egy nagyobb edényben kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a karalábét, és néhány percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal, 1 csipetnyi csomborral ízesítjük, majd ráöntünk 1 liter vizet.
Beletesszük a paprikát és a paradicsomot, és ameddig felforr a víz, elkészítjük a húsgombócokat .
Húsgombócok készítése:
Egy edényben jól összedolgozzuk a darált húst a medvehagymával, a rizzsel, sóval, borssal, 1 csipetnyi borsikafűvel és a mokkáskanál pirospaprikával, valamint a petrezselyemmel. A kész masszából kis gombócokat formázunk, és nedves kézzel beletesszük a lobogó levesbe.
Belerakjuk a felvágott karalábélevelet is. Addig főzzük lassú tűzön (időnként nagyon óvatosan keverjük meg), amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul. A tejfölből a liszttel habarást készítünk, majd felengedjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a leveshez. Hagyjuk pár percig rotyogni, ha szükséges utána ízesítünk.
A karalábéleves medvehagymás húsgombóccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »