Karalábéleves medvehagymás húsgombóccal recept

Hozzávalók:
- 2 közepes méretű zsenge karalábé
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 ek apróra vágott póréhagyma, vagy vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek rizs
- só
- bors
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 tk rozsliszt
- 1 tk fehér liszt
- 2 csipetnyi csombor (borsikafű)
- 1 mk piros őrölt paprika
- 6 szál medvehagyma
- 1 ek olaj
- 1 szelet tv paprika
- 1 kisebb paradicsom
Elkészítés:
A karalábét megpucoljuk, és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, a leveleket félretesszük.
Felaprítjuk a póréhagymát, egy nagyobb edényben kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a karalábét, és néhány percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal, 1 csipetnyi csomborral ízesítjük, majd ráöntünk 1 liter vizet.
Beletesszük a paprikát és a paradicsomot, és ameddig felforr a víz, elkészítjük a húsgombócokat .
Húsgombócok készítése:
Egy edényben jól összedolgozzuk a darált húst a medvehagymával, a rizzsel, sóval, borssal, 1 csipetnyi borsikafűvel és a mokkáskanál pirospaprikával, valamint a petrezselyemmel. A kész masszából kis gombócokat formázunk, és nedves kézzel beletesszük a lobogó levesbe.
Belerakjuk a felvágott karalábélevelet is. Addig főzzük lassú tűzön (időnként nagyon óvatosan keverjük meg), amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul. A tejfölből a liszttel habarást készítünk, majd felengedjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a leveshez. Hagyjuk pár percig rotyogni, ha szükséges utána ízesítünk.
A karalábéleves medvehagymás húsgombóccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »