Hozzávalók:
Elkészítés:
A karalábét megpucoljuk, és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, a leveleket félretesszük.
Felaprítjuk a póréhagymát, egy nagyobb edényben kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a karalábét, és néhány percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal, 1 csipetnyi csomborral ízesítjük, majd ráöntünk 1 liter vizet.
Beletesszük a paprikát és a paradicsomot, és ameddig felforr a víz, elkészítjük a húsgombócokat .
Egy edényben jól összedolgozzuk a darált húst a medvehagymával, a rizzsel, sóval, borssal, 1 csipetnyi borsikafűvel és a mokkáskanál pirospaprikával, valamint a petrezselyemmel. A kész masszából kis gombócokat formázunk, és nedves kézzel beletesszük a lobogó levesbe.
Belerakjuk a felvágott karalábélevelet is. Addig főzzük lassú tűzön (időnként nagyon óvatosan keverjük meg), amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul. A tejfölből a liszttel habarást készítünk, majd felengedjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a leveshez. Hagyjuk pár percig rotyogni, ha szükséges utána ízesítünk.