Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karalábéleves medvehagymás húsgombóccal recept

Karalábéleves medvehagymás húsgombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 zsenge karalábé
    • 1 sárgarépa
    • 1 cs újhagyma
    • 1 dl tejföl
    • 1 dl tejszín
    • 1 tk kukoricaliszt
    • petrezselyemzöld
    • 1-2 tk csombor (borsikafű)
    • 1,5 l víz
    • 1 ek olaj

    Medvehagymás húsgombóc:

    • 50 dkg darált hús
    • 1 kisebb csokor medvehagyma
    • 1 nagyobb marék rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt bors
    • 1 tk pirospaprika

    Elkészítése:

    A karalábét és a sárgarépát tisztítsuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Az újhagymát vékonyra karikázzuk fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

    Egy edénybe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt újhagymát és pároljuk addig, még kicsit összeesik. Ezután adjuk hozzá az összevágott karalábét és a sárgarépát, majd szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, keverjük alaposan össze, majd pár percig pároljuk. Ezután ízlés szerint szórjunk meg a csomborral, (borsikafűvel) öntsük fel a vízzel, és sózzuk meg, majd forraljuk fel.
    Ameddig a leves felforr készítsük el a húsgombócot.

    A darált húst tegyük egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a pirospaprikával. Gyúrjuk össze a masszát, és ha szükséges még fűszerezzünk utána. Ezután adjuk hozzá az apróra összevágott medvehagymát, a rizst, és az egész tojást, majd jó alaposan dolgozzuk össze a húsos masszát.

    Ezután vizes kézzel formázzunk a masszából diónyi gombócokat, majd óvatosan tegyük bele a forrásban lévő levesbe. Újra forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve addig főzzük a levest még a zöldségek, és a húsgombóc puhára fől.

    A tejfölt és a tejszínt öntsük össze, majd adjuk hozzá a kukoricalisztet és keverjük simára. Ezután keverjünk hozzá egy kevés levest, majd állandó keverés mellett csorgassuk a forrásban lévő leveshez. Végül főzzük még pár percig, majd vegyük le a tűzről. Fedjük le az edényt és tálalásig tartsuk melegen.

    Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni a forró levest, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá