Karalábéleves medvehagymás húsgombóccal recept
Hozzávalók:
- 1 zsenge karalábé
- 1 sárgarépa
- 1 cs újhagyma
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 tk kukoricaliszt
- só
- petrezselyemzöld
- 1-2 tk csombor (borsikafű)
- 1,5 l víz
- 1 ek olaj
Medvehagymás húsgombóc:
- 50 dkg darált hús
- 1 kisebb csokor medvehagyma
- 1 nagyobb marék rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- őrölt bors
- 1 tk pirospaprika
Elkészítése:
A karalábét és a sárgarépát tisztítsuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Az újhagymát vékonyra karikázzuk fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy edénybe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt újhagymát és pároljuk addig, még kicsit összeesik. Ezután adjuk hozzá az összevágott karalábét és a sárgarépát, majd szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, keverjük alaposan össze, majd pár percig pároljuk. Ezután ízlés szerint szórjunk meg a csomborral, (borsikafűvel) öntsük fel a vízzel, és sózzuk meg, majd forraljuk fel.
Ameddig a leves felforr készítsük el a húsgombócot.
A darált húst tegyük egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a pirospaprikával. Gyúrjuk össze a masszát, és ha szükséges még fűszerezzünk utána. Ezután adjuk hozzá az apróra összevágott medvehagymát, a rizst, és az egész tojást, majd jó alaposan dolgozzuk össze a húsos masszát.
Ezután vizes kézzel formázzunk a masszából diónyi gombócokat, majd óvatosan tegyük bele a forrásban lévő levesbe. Újra forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve addig főzzük a levest még a zöldségek, és a húsgombóc puhára fől.
A tejfölt és a tejszínt öntsük össze, majd adjuk hozzá a kukoricalisztet és keverjük simára. Ezután keverjünk hozzá egy kevés levest, majd állandó keverés mellett csorgassuk a forrásban lévő leveshez. Végül főzzük még pár percig, majd vegyük le a tűzről. Fedjük le az edényt és tálalásig tartsuk melegen.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni a forró levest, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

