Karalábéleves medvehagymás húsgombóccal recept

Hozzávalók:
- 1 zsenge karalábé
- 1 sárgarépa
- 1 cs újhagyma
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 tk kukoricaliszt
- só
- petrezselyemzöld
- 1-2 tk csombor (borsikafű)
- 1,5 l víz
- 1 ek olaj
Medvehagymás húsgombóc:
- 50 dkg darált hús
- 1 kisebb csokor medvehagyma
- 1 nagyobb marék rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt bors
- 1 tk pirospaprika
Elkészítése:
A karalábét és a sárgarépát tisztítsuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Az újhagymát vékonyra karikázzuk fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy edénybe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt újhagymát és pároljuk addig, még kicsit összeesik. Ezután adjuk hozzá az összevágott karalábét és a sárgarépát, majd szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, keverjük alaposan össze, majd pár percig pároljuk. Ezután ízlés szerint szórjunk meg a csomborral, (borsikafűvel) öntsük fel a vízzel, és sózzuk meg, majd forraljuk fel.
Ameddig a leves felforr készítsük el a húsgombócot.
A darált húst tegyük egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a pirospaprikával. Gyúrjuk össze a masszát, és ha szükséges még fűszerezzünk utána. Ezután adjuk hozzá az apróra összevágott medvehagymát, a rizst, és az egész tojást, majd jó alaposan dolgozzuk össze a húsos masszát.
Ezután vizes kézzel formázzunk a masszából diónyi gombócokat, majd óvatosan tegyük bele a forrásban lévő levesbe. Újra forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve addig főzzük a levest még a zöldségek, és a húsgombóc puhára fől.
A tejfölt és a tejszínt öntsük össze, majd adjuk hozzá a kukoricalisztet és keverjük simára. Ezután keverjünk hozzá egy kevés levest, majd állandó keverés mellett csorgassuk a forrásban lévő leveshez. Végül főzzük még pár percig, majd vegyük le a tűzről. Fedjük le az edényt és tálalásig tartsuk melegen.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni a forró levest, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »