Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi borleves mandulás-habgaluskával recept

Karácsonyi borleves mandulás-habgaluskával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 dl édes fehérbor (minőségi)
    • 2 dl víz
    • cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 dl tejszín
    • reszelt citromhéj
    • 2-3 db szegfűszeg
    • 2-3 szegfűbors (el is hagyható)
    • kicsi darabka fahéj
    • 1 cs mazsola
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Mandulás-habgaluskához:

    • 2 dl habtejszín
    • 5 dkg mandulaforgács

    Elkészítése:

    Egy edénybe tegyük fel forrni a bort, a vizet, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a reszelt citromhéjat és a fűszereket (a fűszereket én teatojásba teszem bele, így egyben kivehetőek). Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve, kb 10 percig főzzük. Ezután szedjük ki a fűszereket..

    A tojások sárgáját keverjük simára egy evőkanál cukorral és a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután egy szűrőn szűrjük át, hogy egy sima, selymes levet kapjunk. Ezután adjuk hozzá a mazsolát, majd forraljuk fel és pár percig még főzzük. Közben többször keverjük meg, ha szükséges még ízesíthetjük egy pici cukorral.

    A mandulaforgácsot állandó keverés mellett, alacsony hőfokon, 1-2 perc alatt pörköljük meg, majd hűtsük ki. A tejszíntt verjük fel kemény habbá, majd forgassuk bele a pörkölt mandulaforgácsba.

    Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd helyezzük rá a pörkölt mandulaforgácsba forgatott habgaluskát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá