Kapros vaddisznó raguleves recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg vadhús (vaddisznó)
- 4 sárgarépa tisztítva és karikákra vágva
- 2 petrezselyemgyökér tisztítva és karikákra vágva
- 1 zeller
- 1 karalábé tisztítva és hasábokra vágva
- 5 krumpli kockára vágva
- 2 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma tisztítva és finomra aprítva
- 20 dkg gomba szeletelve
- 1 evőkanál zsír
- 1 csokor kapor finomra aprítva
- 1 csokor petrezselyemzöld finomra aprítva
- 3 szál kakukkfű levelei lecsipkedve
- fél citrom
- 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
- 1 pohár fehérbor (száraz)
- 2 zöldpaprika
- 500 g főzőtejszín
- 2 evőkanál keményítő
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntünk a bort. Beletesszük a felkockázott húst. Kicsit pirítjuk, miközben felszeleteljük a zöldségféléket.
Ha a hús egy kis kérget kapott felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és kb 20 percig főzzük. A zöldségféléket a következő sorrendben adjuk hozzá: Zeller, zöldség, karalábé, fokhagyma, 10 perc múlva répa, gomba, zöldpaprika. Mindig pótoljuk a főzővizet!
Közben apróra vágjuk a zöld fűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belecsavarjuk. Kevés őrölt paprikát adunk hozzá. Kóstoljuk! Ha a hús megpuhult, beletesszük a krumplit és a zöld fűszereket.
Eközben a főzőtejszínből és keményítőből habarást készítünk, amit a főzőlével kavarás mellett temperálunk. Ha a krumpli is megfőtt, hozzáadjuk a habarást és készre főzzük.
Tálalásnál újhagyma zöldjével és karikára vágott citrommal valamint valamelyik, ételünkhöz használt, zöld fűszerrel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »