Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros vaddisznó raguleves recept

Kapros vaddisznó raguleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg vadhús (vaddisznó)
    • 4 sárgarépa tisztítva és karikákra vágva
    • 2 petrezselyemgyökér tisztítva és karikákra vágva
    • 1 zeller
    • 1 karalábé tisztítva és hasábokra vágva
    • 5 krumpli kockára vágva
    • 2 fej hagyma
    • 1 fej fokhagyma tisztítva és finomra aprítva
    • 20 dkg gomba szeletelve
    • 1 evőkanál zsír
    • 1 csokor kapor finomra aprítva
    • 1 csokor petrezselyemzöld finomra aprítva
    • 3 szál kakukkfű levelei lecsipkedve
    • fél citrom
    • 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
    • 1 pohár fehérbor (száraz)
    • 2 zöldpaprika
    • 500 g főzőtejszín
    • 2 evőkanál keményítő

    Elkészítése:

    Az apróra vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntünk a bort. Beletesszük a felkockázott húst. Kicsit pirítjuk, miközben felszeleteljük a zöldségféléket.

    Ha a hús egy kis kérget kapott felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és kb 20 percig főzzük. A zöldségféléket a következő sorrendben adjuk hozzá: Zeller, zöldség, karalábé, fokhagyma, 10 perc múlva répa, gomba, zöldpaprika. Mindig pótoljuk a főzővizet!

    Közben apróra vágjuk a zöld fűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belecsavarjuk. Kevés őrölt paprikát adunk hozzá. Kóstoljuk! Ha a hús megpuhult, beletesszük a krumplit és a zöld fűszereket.

    Eközben a főzőtejszínből és keményítőből habarást készítünk, amit a főzőlével kavarás mellett temperálunk. Ha a krumpli is megfőtt, hozzáadjuk a habarást és készre főzzük.

    Tálalásnál újhagyma zöldjével és karikára vágott citrommal valamint valamelyik, ételünkhöz használt, zöld fűszerrel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá