Kapros vaddisznó raguleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,5 kg vadhús (vaddisznó)
  • 4 sárgarépa tisztítva és karikákra vágva
  • 2 petrezselyemgyökér tisztítva és karikákra vágva
  • 1 zeller
  • 1 karalábé tisztítva és hasábokra vágva
  • 5 krumpli kockára vágva
  • 2 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma tisztítva és finomra aprítva
  • 20 dkg gomba szeletelve
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 csokor kapor finomra aprítva
  • 1 csokor petrezselyemzöld finomra aprítva
  • 3 szál kakukkfű levelei lecsipkedve
  • fél citrom
  • 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 pohár fehérbor (száraz)
  • 2 zöldpaprika
  • 500 g főzőtejszín
  • 2 evőkanál keményítő

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntünk a bort. Beletesszük a felkockázott húst. Kicsit pirítjuk, miközben felszeleteljük a zöldségféléket.

Ha a hús egy kis kérget kapott felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és kb 20 percig főzzük. A zöldségféléket a következő sorrendben adjuk hozzá: Zeller, zöldség, karalábé, fokhagyma, 10 perc múlva répa, gomba, zöldpaprika. Mindig pótoljuk a főzővizet!

Közben apróra vágjuk a zöld fűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belecsavarjuk. Kevés őrölt paprikát adunk hozzá. Kóstoljuk! Ha a hús megpuhult, beletesszük a krumplit és a zöld fűszereket.

Eközben a főzőtejszínből és keményítőből habarást készítünk, amit a főzőlével kavarás mellett temperálunk. Ha a krumpli is megfőtt, hozzáadjuk a habarást és készre főzzük.

Tálalásnál újhagyma zöldjével és karikára vágott citrommal valamint valamelyik, ételünkhöz használt, zöld fűszerrel díszítjük.