Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros tejfölös csirkegombóc leves recept

Kapros tejfölös csirkegombóc leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg darált csirkehús (én a Lehel csarnokban veszem)
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehér répa
    • 1 karalábé
    • 1/2 zeller
    • kapor
    • zöldség zöldje
    • 1 fokhagyma
    • 1/2 vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • leheletnyi erős Pista
    • tejföl

    Elkészítése:

    A hagymákat összevágom a zöldség zölddel, majd kis libazsíron megfuttatom. A zöldségeket mind felvágom csíkokra, majd bele a hagymába. Megdinsztelem. Sózom, borsozom, majd felöntöm vízzel. Ha már félkészre főtt, akkor a húsit összekeverem a tojással, fűszerezem (só,bors, kapor, hagymák) és gombócokat formálva mehet a forró levesbe. Amikor megpuhult, akkor kis tejfölös habarással behúzom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá