Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros húsgombócleves recept

Kapros húsgombócleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 4 ek étolaj
    • 40 dkg vegyes leves zöldség
    • 1 tk ételízesítő
    • petrezselyemzöld
    • 10 dkg apró tészta

    Húsgombóchoz:

    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek étolaj
    • 20 dkg darált sertéshús
    • 3 ek rizs
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 kk ételízesítő
    • 1 kk szárított kapor
    • késhegy őrölt bors
    • 1 ek zsemlemorzsa
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk liszt + a formázáshoz

    Elkészítése:

    A húsgombóchoz a vöröshagymát apró kockára vágjuk, egy kisebb lábasba téve rázúzzuk a fokhagymát, és az olajon üvegesre futtatjuk.

    Leszűrjük az olajról, és egy kisebb keverőtálba téve félretesszük hűlni.

    A leveshez a vöröshagymát szintén felkockázzuk, és ugyanúgy rázúzzuk a fokhagymát, majd az olajon elkezdjük párolni. Pár perc után hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket (tökéletesen megfelel a mirelit is, a hangsúly a húsgombócon lesz), és gyakran kevergetve tovább pároljuk 7-8 percig, majd felöntjük kb. 2,5-3 liter vízzel.

    Fűszerezzük ételízesítővel, és miután felforrt, takarékra téve fedő alatt főzzük.

    Ezalatt már kihűlt a párolt hagyma is, így hozzáadjuk az összes anyagot, és jól elkeverjük. Ha nagyon híg, egy pici liszttel/zsemlemorzsával szilárdíthatjuk. Állni hagyjuk 5 percet, ezután vizes kézzel kis (kb. 2 cm átmérőjű) gombócokat szaggatunk/formázunk, amiket lisztbe hempergetünk, és tálcára helyezzük.

    A levesalap ezalatt már félig megfőtt, így félidőben mehetnek bele a gombócok is.
    18-20 perc főzés után beleszórjuk a száraztésztát, és további 3-4 percig lassú tűzön forralva el is készül az étel!

    Tálaláskor 1 szál friss petrezselyemzöldet felaprítunk, és ezzel díszítjük.

    A kapros húsgombócleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 55 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá