Kakukkfüves zellerkrémleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg felkockázott zeller
- 1 vöröshagyma
- 1 kisebb csokor kakakukkfű
- 1 babérlevél
- só
- őrölt bors
- 5 dl zöldségleves alaplé
- 1 dl főzőtejszín (20%-os)
- 2 dkg vaj
- 0,5 ek olívaolaj
- 15 dkg császárszalonna (v. bacon)
Elkészítése:
A szalonnát vágjuk apró kockákra. Egy edényben hevítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a szalonnát és süssük pirosra. Emeljük ki a zsiradékból, és tálalásig tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, dobjuk rá az apró kockákra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a kakukkfüvet és a babért is. A megpárolódott hagymára dobjuk rá a megtisztított, kockákra vágott zellert és pároljuk néhány percet.
Öntsük fel az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha megpuhult a zeller, húzzuk le a tűzről, vegyük ki a babért és a kakukkfüvet. Öntsük fel tejszínnel, és botmixerrel pépesítsük. Tegyük vissza a tűzre és kevergetve forraljuk össze, majd tálalhatjuk is.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, ízlés szerint szórjuk meg kakukkfűvel, csorgassuk meg olívaolajjal és kanalazzuk rá a pirosra sült császárszalonnát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »