Kakukkfüves zellerkrémleves recept
Hozzávalók:
- 25 dkg felkockázott zeller
- 1 vöröshagyma
- 1 kisebb csokor kakakukkfű
- 1 babérlevél
- só
- őrölt bors
- 5 dl zöldségleves alaplé
- 1 dl főzőtejszín (20%-os)
- 2 dkg vaj
- 0,5 ek olívaolaj
- 15 dkg császárszalonna (v. bacon)
Elkészítése:
A szalonnát vágjuk apró kockákra. Egy edényben hevítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a szalonnát és süssük pirosra. Emeljük ki a zsiradékból, és tálalásig tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, dobjuk rá az apró kockákra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a kakukkfüvet és a babért is. A megpárolódott hagymára dobjuk rá a megtisztított, kockákra vágott zellert és pároljuk néhány percet.
Öntsük fel az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha megpuhult a zeller, húzzuk le a tűzről, vegyük ki a babért és a kakukkfüvet. Öntsük fel tejszínnel, és botmixerrel pépesítsük. Tegyük vissza a tűzre és kevergetve forraljuk össze, majd tálalhatjuk is.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, ízlés szerint szórjuk meg kakukkfűvel, csorgassuk meg olívaolajjal és kanalazzuk rá a pirosra sült császárszalonnát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

