Kakukkfüves zellerkrémleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg felkockázott zeller
- 1 vöröshagyma
- 1 kisebb csokor kakakukkfű
- 1 babérlevél
- só
- őrölt bors
- 5 dl zöldségleves alaplé
- 1 dl főzőtejszín (20%-os)
- 2 dkg vaj
- 0,5 ek olívaolaj
- 15 dkg császárszalonna (v. bacon)
Elkészítése:
A szalonnát vágjuk apró kockákra. Egy edényben hevítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a szalonnát és süssük pirosra. Emeljük ki a zsiradékból, és tálalásig tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, dobjuk rá az apró kockákra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a kakukkfüvet és a babért is. A megpárolódott hagymára dobjuk rá a megtisztított, kockákra vágott zellert és pároljuk néhány percet.
Öntsük fel az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha megpuhult a zeller, húzzuk le a tűzről, vegyük ki a babért és a kakukkfüvet. Öntsük fel tejszínnel, és botmixerrel pépesítsük. Tegyük vissza a tűzre és kevergetve forraljuk össze, majd tálalhatjuk is.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, ízlés szerint szórjuk meg kakukkfűvel, csorgassuk meg olívaolajjal és kanalazzuk rá a pirosra sült császárszalonnát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »