Hozzávalók:
Elkészítése:
A szalonnát vágjuk apró kockákra. Egy edényben hevítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a szalonnát és süssük pirosra. Emeljük ki a zsiradékból, és tálalásig tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, dobjuk rá az apró kockákra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a kakukkfüvet és a babért is. A megpárolódott hagymára dobjuk rá a megtisztított, kockákra vágott zellert és pároljuk néhány percet.
Öntsük fel az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha megpuhult a zeller, húzzuk le a tűzről, vegyük ki a babért és a kakukkfüvet. Öntsük fel tejszínnel, és botmixerrel pépesítsük. Tegyük vissza a tűzre és kevergetve forraljuk össze, majd tálalhatjuk is.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, ízlés szerint szórjuk meg kakukkfűvel, csorgassuk meg olívaolajjal és kanalazzuk rá a pirosra sült császárszalonnát.