Kakukkfüves zellerkrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg felkockázott zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kisebb csokor kakakukkfű
  • 1 babérlevél
  • őrölt bors
  • 5 dl zöldségleves alaplé
  • 1 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 2 dkg vaj
  • 0,5 ek olívaolaj
  • 15 dkg császárszalonna (v. bacon)

Elkészítése:

A szalonnát vágjuk apró kockákra. Egy edényben hevítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a szalonnát és süssük pirosra. Emeljük ki a zsiradékból, és tálalásig tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, dobjuk rá az apró kockákra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a kakukkfüvet és a babért is. A megpárolódott hagymára dobjuk rá a megtisztított, kockákra vágott zellert és pároljuk néhány percet.

Öntsük fel az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ha megpuhult a zeller, húzzuk le a tűzről, vegyük ki a babért és a kakukkfüvet. Öntsük fel tejszínnel, és botmixerrel pépesítsük. Tegyük vissza a tűzre és kevergetve forraljuk össze, majd tálalhatjuk is.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, ízlés szerint szórjuk meg kakukkfűvel, csorgassuk meg olívaolajjal és kanalazzuk rá a pirosra sült császárszalonnát.