Kacsaszárny leves daragaluskával recept

Hozzávalók:
- 0,8 kg kacsaszárnytő
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 szem fekete bors
- 1 fej karalábé
- 1 fej zellergumó
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 tk ételízesítő
- 1 cikk kelkáposzta
- 1 szál zellerzöld
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 6 ek búzadara
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A kacsahúst (8 szárnytövet) megtisztítotunk, a felesleges zsíros részeket levágjuk, megmossuk és egy nagyobb fazékban, 1 tk sóval feltesszük főni kb 3 l vízben. Amikor felforrt leszedjük a habját.
Beletesszük a szemes borsot, ételízesítőt.
Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a többi hozzávalót, majd hozzáadjuk a leveshez és másfél órán át, lassú tűzön főzzük. Amikor elkészül, egy másik fazékba szűrjük a levest.
Amíg fő a leves a tojásból, vajból és búzadarából, csipet sóval, lágy galuskatésztát kevertünk. Legkevesebb 30 perc pihentetés után egy kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. A galuskának 10 perc főzés kell és utána tálalható.
A kacsaszárny leves daragaluskával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »