Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsaszárny leves daragaluskával recept

Kacsaszárny leves daragaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,8 kg kacsaszárnytő
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 10 szem fekete bors
    • 1 fej karalábé
    • 1 fej zellergumó
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • 2 tk ételízesítő
    • 1 cikk kelkáposzta
    • 1 szál zellerzöld
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 6 ek búzadara
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A kacsahúst (8 szárnytövet) megtisztítotunk, a felesleges zsíros részeket levágjuk, megmossuk és egy nagyobb fazékban, 1 tk sóval feltesszük főni kb 3 l vízben. Amikor felforrt leszedjük a habját.

    Beletesszük a szemes borsot, ételízesítőt.

    Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a többi hozzávalót, majd hozzáadjuk a leveshez és másfél órán át, lassú tűzön főzzük. Amikor elkészül, egy másik fazékba szűrjük a levest.

    Amíg fő a leves a tojásból, vajból és búzadarából, csipet sóval, lágy galuskatésztát kevertünk. Legkevesebb 30 perc pihentetés után egy kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. A galuskának 10 perc főzés kell és utána tálalható.

    A kacsaszárny leves daragaluskával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 46 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá