Kacsaszárny leves daragaluskával recept

Hozzávalók:
- 0,8 kg kacsaszárnytő
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 szem fekete bors
- 1 fej karalábé
- 1 fej zellergumó
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 tk ételízesítő
- 1 cikk kelkáposzta
- 1 szál zellerzöld
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 6 ek búzadara
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A kacsahúst (8 szárnytövet) megtisztítotunk, a felesleges zsíros részeket levágjuk, megmossuk és egy nagyobb fazékban, 1 tk sóval feltesszük főni kb 3 l vízben. Amikor felforrt leszedjük a habját.
Beletesszük a szemes borsot, ételízesítőt.
Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a többi hozzávalót, majd hozzáadjuk a leveshez és másfél órán át, lassú tűzön főzzük. Amikor elkészül, egy másik fazékba szűrjük a levest.
Amíg fő a leves a tojásból, vajból és búzadarából, csipet sóval, lágy galuskatésztát kevertünk. Legkevesebb 30 perc pihentetés után egy kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. A galuskának 10 perc főzés kell és utána tálalható.
A kacsaszárny leves daragaluskával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »