Kacsaszárny leves daragaluskával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 0,8 kg kacsaszárnytő
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 szem fekete bors
- 1 fej karalábé
- 1 fej zellergumó
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 tk ételízesítő
- 1 cikk kelkáposzta
- 1 szál zellerzöld
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 6 ek búzadara
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A kacsahúst (8 szárnytövet) megtisztítotunk, a felesleges zsíros részeket levágjuk, megmossuk és egy nagyobb fazékban, 1 tk sóval feltesszük főni kb 3 l vízben. Amikor felforrt leszedjük a habját.
Beletesszük a szemes borsot, ételízesítőt.
Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a többi hozzávalót, majd hozzáadjuk a leveshez és másfél órán át, lassú tűzön főzzük. Amikor elkészül, egy másik fazékba szűrjük a levest.
Amíg fő a leves a tojásból, vajból és búzadarából, csipet sóval, lágy galuskatésztát kevertünk. Legkevesebb 30 perc pihentetés után egy kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. A galuskának 10 perc főzés kell és utána tálalható.
A kacsaszárny leves daragaluskával kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 46 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.