Kacsaszárny leves daragaluskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,8 kg kacsaszárnytő
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 szem fekete bors
  • 1 fej karalábé
  • 1 fej zellergumó
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 tk ételízesítő
  • 1 cikk kelkáposzta
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 6 ek búzadara
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A kacsahúst (8 szárnytövet) megtisztítotunk, a felesleges zsíros részeket levágjuk, megmossuk és egy nagyobb fazékban, 1 tk sóval feltesszük főni kb 3 l vízben. Amikor felforrt leszedjük a habját.

Beletesszük a szemes borsot, ételízesítőt.

Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a többi hozzávalót, majd hozzáadjuk a leveshez és másfél órán át, lassú tűzön főzzük. Amikor elkészül, egy másik fazékba szűrjük a levest.

Amíg fő a leves a tojásból, vajból és búzadarából, csipet sóval, lágy galuskatésztát kevertünk. Legkevesebb 30 perc pihentetés után egy kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. A galuskának 10 perc főzés kell és utána tálalható.