Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsaraguleves recept

Kacsaraguleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kacsa
    • 1 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 tk borsikafű
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 karalábé
    • 50 dkg gomba
    • 4-5 krumpli
    • 5 dl főzőtejszín
    • 1 ek tárkony
    • 1 ek tárkonyecet
    • ízles szerint frissen őrölt bors
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A kacsát megtisztítjuk, a felesleges hájat levágjuk róla, összekockázzuk, és egy nagy fazékban kisütjük a zsírját. A kacsatestet feldaraboljuk, a combot és a mellet kicsontozzuk, és kockára vágjuk.

    A kisült zsírból kiszedjük a töpörtyűt, és megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

    Rádobjuk a kacsahúst, megszórjuk borssal, borsikafűvel, a tárkony felével, megsózzuk és fehéredésig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pár percig pároljuk, később beletesszük a felaprított sárgarépát, fehérrépát és karalábét.

    Felöntjük kb. 2,5 liter vízzel, sózzuk, és addig főzzük, míg megpuhul minden. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk az apró kockára vágott krumplit.

    A tejszínt, a maradék tárkonyt, a tárkonyecetet simára keverjük, ha megfőtt a krumpli, a forró levesből rámerünk egy keveset, elkeverjük és visszaöntjük a levesbe, megforraljuk és tálaljuk.

    A kacsaraguleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 61 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá