Kacsaraguleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kacsa
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk borsikafű
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 karalábé
- 50 dkg gomba
- 4-5 krumpli
- 5 dl főzőtejszín
- 1 ek tárkony
- 1 ek tárkonyecet
- ízles szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A kacsát megtisztítjuk, a felesleges hájat levágjuk róla, összekockázzuk, és egy nagy fazékban kisütjük a zsírját. A kacsatestet feldaraboljuk, a combot és a mellet kicsontozzuk, és kockára vágjuk.
A kisült zsírból kiszedjük a töpörtyűt, és megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Rádobjuk a kacsahúst, megszórjuk borssal, borsikafűvel, a tárkony felével, megsózzuk és fehéredésig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pár percig pároljuk, később beletesszük a felaprított sárgarépát, fehérrépát és karalábét.
Felöntjük kb. 2,5 liter vízzel, sózzuk, és addig főzzük, míg megpuhul minden. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk az apró kockára vágott krumplit.
A tejszínt, a maradék tárkonyt, a tárkonyecetet simára keverjük, ha megfőtt a krumpli, a forró levesből rámerünk egy keveset, elkeverjük és visszaöntjük a levesbe, megforraljuk és tálaljuk.
A kacsaraguleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 2 g