Kacsaraguleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kacsa
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk borsikafű
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 50 dkg gomba
  • 4-5 krumpli
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 ek tárkony
  • 1 ek tárkonyecet
  • ízles szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A kacsát megtisztítjuk, a felesleges hájat levágjuk róla, összekockázzuk, és egy nagy fazékban kisütjük a zsírját. A kacsatestet feldaraboljuk, a combot és a mellet kicsontozzuk, és kockára vágjuk.

A kisült zsírból kiszedjük a töpörtyűt, és megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

Rádobjuk a kacsahúst, megszórjuk borssal, borsikafűvel, a tárkony felével, megsózzuk és fehéredésig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pár percig pároljuk, később beletesszük a felaprított sárgarépát, fehérrépát és karalábét.

Felöntjük kb. 2,5 liter vízzel, sózzuk, és addig főzzük, míg megpuhul minden. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk az apró kockára vágott krumplit.

A tejszínt, a maradék tárkonyt, a tárkonyecetet simára keverjük, ha megfőtt a krumpli, a forró levesből rámerünk egy keveset, elkeverjük és visszaöntjük a levesbe, megforraljuk és tálaljuk.