Kacsaaprólék leves vajas gombóccal recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb kacsa apró részei (mellcsont, hát, láb, nyak, stb.)
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyem
- 1 kisebb fej karalábé
- 6 kisebb krumpli
- 1 kisebb fej zeller fele
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kisebb fehér húsú paprika
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 2 púpos kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
Gombócokhoz:
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 dkg olvasztott vaj
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 4 csapott ek liszt
- 2 csapott ek búzadara
Elkészítése:
A hús jól megmossuk, kissé áztatjuk, majd hideg, bő vízben feltesszük főni. A közben keletkező habot folyamatosan szedjük le róla.
A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikát kicsumázzuk, a petrezselymet beletömjük, így tesszük a levesbe. A hagymát egészben, a zöldségeket nagyobb darabokra vágva helyezzük bele.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, és mérsékelt lángon addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a félbevágott krumplit is, és készre főzzük.
Egy lábasban sós vizet forralunk a gombócoknak. Az olvasztott vajat kikeverjük a tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselymet adunk hozzá, majd a liszttel és a búzadarával elkeverjük. 10 percre félretesszük pihenni.
Amikor forr a víz, 2 kanál segítségével a tésztát a vízbe szaggatjuk. Lefedve, közepes lángon puhára főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük a vízből. A levest a gombócokra merve kínáljuk.
Tipp:
Anyukámtól kaptunk egy saját nevelésű és vágású kacsát. Csodaszép sárga bőrű és fiatal állat volt. A vékonyabb, kevésbé húsos részeiből készült ez az egyszerű húsleves, és hogy egy picit különlegesebb legyen, gombócokat is kínáltam hozzá. Nem akartam közvetlenül a levesbe főzni, ezért külön fazékban készült, de ez már csak részletkérdés.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

