Kacsaaprólék leves vajas gombóccal recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb kacsa apró részei (mellcsont, hát, láb, nyak, stb.)
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyem
- 1 kisebb fej karalábé
- 6 kisebb krumpli
- 1 kisebb fej zeller fele
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kisebb fehér húsú paprika
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 2 púpos kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
Gombócokhoz:
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg olvasztott vaj
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 4 csapott ek liszt
- 2 csapott ek búzadara
Elkészítése:
A hús jól megmossuk, kissé áztatjuk, majd hideg, bő vízben feltesszük főni. A közben keletkező habot folyamatosan szedjük le róla.
A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikát kicsumázzuk, a petrezselymet beletömjük, így tesszük a levesbe. A hagymát egészben, a zöldségeket nagyobb darabokra vágva helyezzük bele.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, és mérsékelt lángon addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a félbevágott krumplit is, és készre főzzük.
Egy lábasban sós vizet forralunk a gombócoknak. Az olvasztott vajat kikeverjük a tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselymet adunk hozzá, majd a liszttel és a búzadarával elkeverjük. 10 percre félretesszük pihenni.
Amikor forr a víz, 2 kanál segítségével a tésztát a vízbe szaggatjuk. Lefedve, közepes lángon puhára főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük a vízből. A levest a gombócokra merve kínáljuk.
Tipp:
Anyukámtól kaptunk egy saját nevelésű és vágású kacsát. Csodaszép sárga bőrű és fiatal állat volt. A vékonyabb, kevésbé húsos részeiből készült ez az egyszerű húsleves, és hogy egy picit különlegesebb legyen, gombócokat is kínáltam hozzá. Nem akartam közvetlenül a levesbe főzni, ezért külön fazékban készült, de ez már csak részletkérdés.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »