Kacsa becsinált leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg kacsa aprólék
- 2 ek kacsazsír
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 zellergumó
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 karalábé
- 3 gomba
- 1 ek finomliszt
- 2 ek ételízesítő, házi
- 1 tk tárkony
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 4 ek rétesliszt
Elkészítése:
Az aprólékot (szív, zúza, szárnytő, farhát) feldarabolom, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom.
A zsírban megdinsztelem az aprólékot, hozzáadom a zöldségeket, a hagymát, a lereszelt vagy áttört fokhagymát, és tovább pirítom. Ha a zöldség kezd puhulni, megszórom finomliszttel, 1-2 percig pirítom, majd felengedem kb. 2 liter vízzel.
Sózom, borsozom, beleteszem az ételízesítőt (a bolti ételízesítőből 1 tk), majd puhulásig főzöm.
Vajgaluskát készítek a tojásból, a vajból és a lisztből pici sóval, majd ha minden megpuhult, kiskanállal galuskákat szaggatok a levesbe.
Megszórom tárkonnyal, pár perc forralás után tálalom. Aki szereti, 1-2 dl tejszínnel dúsíthatja.
A kacsa becsinált leves kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 58 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 3 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.