Kacsa becsinált leves recept

Hozzávalók:
- 80 dkg kacsa aprólék
- 2 ek kacsazsír
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 zellergumó
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 karalábé
- 3 gomba
- 1 ek finomliszt
- 2 ek ételízesítő, házi
- 1 tk tárkony
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 4 ek rétesliszt
Elkészítése:
Az aprólékot (szív, zúza, szárnytő, farhát) feldarabolom, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom.
A zsírban megdinsztelem az aprólékot, hozzáadom a zöldségeket, a hagymát, a lereszelt vagy áttört fokhagymát, és tovább pirítom. Ha a zöldség kezd puhulni, megszórom finomliszttel, 1-2 percig pirítom, majd felengedem kb. 2 liter vízzel.
Sózom, borsozom, beleteszem az ételízesítőt (a bolti ételízesítőből 1 tk), majd puhulásig főzöm.
Vajgaluskát készítek a tojásból, a vajból és a lisztből pici sóval, majd ha minden megpuhult, kiskanállal galuskákat szaggatok a levesbe.
Megszórom tárkonnyal, pár perc forralás után tálalom. Aki szereti, 1-2 dl tejszínnel dúsíthatja.
A kacsa becsinált leves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »