Júniusi zöldségleves recept
Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 új karalábé
- 1 szelet zeller
- 2 újburgonya
- 15 dkg zöldbab
- 15 dkg zöldborsó
- 1 szelet új káposzta
- 1 hagyma
- 1 evőkanál vaj
- 2 l zöldségleves (kockából)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél citrom leve
Elkészítése: A hagymát apró kockára vágjuk, és a vajon megfuttatjuk. A megtisztított répát, karalábét, zellert, káposztát, 6 burgonyát nagyon vékony csíkokra vágjuk, és a hagymára tesszük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a babot és a borsót, és felöntjük a forró zöldséglevessel. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, beleszórjuk az aprított petrezselyemzöldet, majd óvatosan a leveshez adjuk. A kész levest lehúzzuk a tűzről, citromlével ízesítjük, majd ropogós magvas kenyérrel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

