Júniusi zöldségleves recept

Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 új karalábé
- 1 szelet zeller
- 2 újburgonya
- 15 dkg zöldbab
- 15 dkg zöldborsó
- 1 szelet új káposzta
- 1 hagyma
- 1 evőkanál vaj
- 2 l zöldségleves (kockából)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél citrom leve
Elkészítése: A hagymát apró kockára vágjuk, és a vajon megfuttatjuk. A megtisztított répát, karalábét, zellert, káposztát, 6 burgonyát nagyon vékony csíkokra vágjuk, és a hagymára tesszük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a babot és a borsót, és felöntjük a forró zöldséglevessel. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, beleszórjuk az aprított petrezselyemzöldet, majd óvatosan a leveshez adjuk. A kész levest lehúzzuk a tűzről, citromlével ízesítjük, majd ropogós magvas kenyérrel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »