Júniusi zöldségleves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 új karalábé
- 1 szelet zeller
- 2 újburgonya
- 15 dkg zöldbab
- 15 dkg zöldborsó
- 1 szelet új káposzta
- 1 hagyma
- 1 evőkanál vaj
- 2 l zöldségleves (kockából)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél citrom leve
Elkészítése: A hagymát apró kockára vágjuk, és a vajon megfuttatjuk. A megtisztított répát, karalábét, zellert, káposztát, 6 burgonyát nagyon vékony csíkokra vágjuk, és a hagymára tesszük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a babot és a borsót, és felöntjük a forró zöldséglevessel. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, beleszórjuk az aprított petrezselyemzöldet, majd óvatosan a leveshez adjuk. A kész levest lehúzzuk a tűzről, citromlével ízesítjük, majd ropogós magvas kenyérrel kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.