Júniusi zöldségleves recept
Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 új karalábé
- 1 szelet zeller
- 2 újburgonya
- 15 dkg zöldbab
- 15 dkg zöldborsó
- 1 szelet új káposzta
- 1 hagyma
- 1 evőkanál vaj
- 2 l zöldségleves (kockából)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél citrom leve
Elkészítése: A hagymát apró kockára vágjuk, és a vajon megfuttatjuk. A megtisztított répát, karalábét, zellert, káposztát, 6 burgonyát nagyon vékony csíkokra vágjuk, és a hagymára tesszük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a babot és a borsót, és felöntjük a forró zöldséglevessel. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, beleszórjuk az aprított petrezselyemzöldet, majd óvatosan a leveshez adjuk. A kész levest lehúzzuk a tűzről, citromlével ízesítjük, majd ropogós magvas kenyérrel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

