Júniusi zöldségleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 új karalábé
  • 1 szelet zeller
  • 2 újburgonya
  • 15 dkg zöldbab
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 szelet új káposzta
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 l zöldségleves (kockából)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • 1 tojás
  • fél citrom leve

Elkészítése: A hagymát apró kockára vágjuk, és a vajon megfuttatjuk. A megtisztított répát, karalábét, zellert, káposztát, 6 burgonyát nagyon vékony csíkokra vágjuk, és a hagymára tesszük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a babot és a borsót, és felöntjük a forró zöldséglevessel. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, beleszórjuk az aprított petrezselyemzöldet, majd óvatosan a leveshez adjuk. A kész levest lehúzzuk a tűzről, citromlével ízesítjük, majd ropogós magvas kenyérrel kínáljuk.