Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Juliska zöldbableves recept

Juliska zöldbableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg zöldbab
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 dl tejföl
  • 1 fehérrépa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma, vagy egy darab póréhagyma
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 ek rozsliszt
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek olaj
  • ecet ízlés szerint
  • 1 zöldpaprika
  • 1-2 paradicsom

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát egy evőkanál olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és petrezselymet, és megsózzuk. 1-2 percig dinszteljük, majd  felengedjük vízzel.

Ezt követően beletesszük a feldarabolt zöldbabot, a zöldpaprikát, a paradicsomot, és 15-20 percig főzzük.

Közben egy evőkanál olajon a rozslisztből rántást készítünk. (Nem írom, hogy zsemleszínű rántást, mert a rozsliszt amúgy is barna, de csak 1 percig pirítom, hozzáadom a paprikát, és vízzel felengedem.)

Hozzáöntjük a levesünkhöz, majd ízesítjük ecettel, és jó sok apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Amikor kínáljuk, tejfölt adunk hozzá.

Mi alkalmanként  zöldhagymát, vagy lila hagymát is szoktunk vele enni.

A juliska zöldbableves kalória és tápérték tartalma:

Kalória: 37 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá