Juhtúrós krémleves gombóccal recept
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 2 dl főzőtejszín
- 25 dkg juhtúró
- 2 nagy krumpli (kb 30 dkg)
- 15 dkg liszt
- 20 dkg bacon
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- metélőhagyma vagy újhagyma
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk és áttörjük.
Az apróra vágott bacont egy serpenyőben zsírjára sütjük.
A burgonyát összekeverjük a liszttel és tojással. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk kb fél centi vastagra és kis négyzetekre vágjuk. Próbáljuk meg úgy elosztani, hogy 8 gombócot tudjunk majd készíteni. Minden négyzet közepére teszünk egy kevés bacont és gombóccá formáljuk. Egy edényben vizet forralunk és kifőzzük a gombócokat, amikor feljönn a víz tetejére még egy pár percig főzzük, majd kiszedjük egy tányérra.
Egy edénybe 2 ek lisztet teszünk és kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük a tejjel és tejszínnel, belekeverjük a juhtúrót. Sózzuk, borsozzuk és az egészet felforraljuk.
Tálaláskor levest merünk a tényérba és utána helyezzük a gombócokat a közepére. Friss, apróra vágott újhagymával vagy metélőhagymával megszórjuk.
A juhtúrós krémleves gombóccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 10 g