Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Juhtúrós krémleves gombóccal recept

Juhtúrós krémleves gombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 liter tej
    • 2 dl főzőtejszín
    • 25 dkg juhtúró
    • 2 nagy krumpli (kb 30 dkg)
    • 15 dkg liszt
    • 20 dkg bacon
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors
    • metélőhagyma vagy újhagyma

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk és áttörjük.

    Az apróra vágott bacont egy serpenyőben zsírjára sütjük.

    A burgonyát összekeverjük a liszttel és tojással. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk kb fél centi vastagra és kis négyzetekre vágjuk. Próbáljuk meg úgy elosztani, hogy 8 gombócot tudjunk majd készíteni. Minden négyzet közepére teszünk egy kevés bacont és gombóccá formáljuk. Egy edényben vizet forralunk és kifőzzük a gombócokat, amikor feljönn a víz tetejére még egy pár percig főzzük, majd kiszedjük egy tányérra.

    Egy edénybe 2 ek lisztet teszünk és kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük a tejjel és tejszínnel, belekeverjük a juhtúrót. Sózzuk, borsozzuk és az egészet felforraljuk.

    Tálaláskor levest merünk a tényérba és utána helyezzük a gombócokat a közepére. Friss, apróra vágott újhagymával vagy metélőhagymával megszórjuk.

    A juhtúrós krémleves gombóccal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 161 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá