Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk és áttörjük.
Az apróra vágott bacont egy serpenyőben zsírjára sütjük.
A burgonyát összekeverjük a liszttel és tojással. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk kb fél centi vastagra és kis négyzetekre vágjuk. Próbáljuk meg úgy elosztani, hogy 8 gombócot tudjunk majd készíteni. Minden négyzet közepére teszünk egy kevés bacont és gombóccá formáljuk. Egy edényben vizet forralunk és kifőzzük a gombócokat, amikor feljönn a víz tetejére még egy pár percig főzzük, majd kiszedjük egy tányérra.
Egy edénybe 2 ek lisztet teszünk és kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük a tejjel és tejszínnel, belekeverjük a juhtúrót. Sózzuk, borsozzuk és az egészet felforraljuk.
Tálaláskor levest merünk a tényérba és utána helyezzük a gombócokat a közepére. Friss, apróra vágott újhagymával vagy metélőhagymával megszórjuk.