Joghurtos, mentás fávabableves recept

Hozzávalók:
- 35 dkg fávabab (lóbab)
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg görög joghurt
- 1 liter húsalaplé
- 1 angolzeller
- 2 ek rizs
- 2,5 dkg vaj
- 1 szál kakukkfű
- 1 marék friss menta
- só, bors
Elkészítése:
A hagymát és a zellert a vajon megpároljuk egy fazékban, majd hozzáadjuk a rizst és a kakukkfüvet és 1-2 percig főzzük. Felöntjük a húsalaplével, majd hozzáadjuk a fávababot (fagyasztott is lehet) és megsózzuk. Felforraljuk és 10 percig főzzük, míg a rizs megpuhul.
Kivesszük a kakukkfüvet és a levest botmixerrel pépesre keverjük. Szitán átszűrjük,hogy sima állagú legyen és a bab héját ne érezzük benne. Ha már előtte leszedjük a héját, akkor ez szükségtelen, de én mélyhűtöt babot használtam.
Röviddel tálalás előtt újra felmelegítjük és hozzákeverjük a joghurtot és az apróra vágott mentát. Borssal ízesítjük. Tálalásnál még joghurttal díszíthetjük.
A joghurtos, mentás fávabableves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »