Joghurtos, mentás fávabableves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 35 dkg fávabab (lóbab)
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg görög joghurt
- 1 liter húsalaplé
- 1 angolzeller
- 2 ek rizs
- 2,5 dkg vaj
- 1 szál kakukkfű
- 1 marék friss menta
- só, bors
Elkészítése:
A hagymát és a zellert a vajon megpároljuk egy fazékban, majd hozzáadjuk a rizst és a kakukkfüvet és 1-2 percig főzzük. Felöntjük a húsalaplével, majd hozzáadjuk a fávababot (fagyasztott is lehet) és megsózzuk. Felforraljuk és 10 percig főzzük, míg a rizs megpuhul.
Kivesszük a kakukkfüvet és a levest botmixerrel pépesre keverjük. Szitán átszűrjük,hogy sima állagú legyen és a bab héját ne érezzük benne. Ha már előtte leszedjük a héját, akkor ez szükségtelen, de én mélyhűtöt babot használtam.
Röviddel tálalás előtt újra felmelegítjük és hozzákeverjük a joghurtot és az apróra vágott mentát. Borssal ízesítjük. Tálalásnál még joghurttal díszíthetjük.
A joghurtos, mentás fávabableves kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 57 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.