Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát és a zellert a vajon megpároljuk egy fazékban, majd hozzáadjuk a rizst és a kakukkfüvet és 1-2 percig főzzük. Felöntjük a húsalaplével, majd hozzáadjuk a fávababot (fagyasztott is lehet) és megsózzuk. Felforraljuk és 10 percig főzzük, míg a rizs megpuhul.
Kivesszük a kakukkfüvet és a levest botmixerrel pépesre keverjük. Szitán átszűrjük,hogy sima állagú legyen és a bab héját ne érezzük benne. Ha már előtte leszedjük a héját, akkor ez szükségtelen, de én mélyhűtöt babot használtam.
Röviddel tálalás előtt újra felmelegítjük és hozzákeverjük a joghurtot és az apróra vágott mentát. Borssal ízesítjük. Tálalásnál még joghurttal díszíthetjük.