Joghurtos, mentás fávabableves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 35 dkg fávabab (lóbab)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg görög joghurt
  • 1 liter húsalaplé
  • 1 angolzeller
  • 2 ek rizs
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 marék friss menta
  • só, bors

Elkészítése:

A hagymát és a zellert a vajon megpároljuk egy fazékban, majd hozzáadjuk a rizst és a kakukkfüvet és 1-2 percig főzzük. Felöntjük a húsalaplével, majd hozzáadjuk a fávababot (fagyasztott is lehet) és megsózzuk. Felforraljuk és 10 percig főzzük, míg a rizs megpuhul.

Kivesszük a kakukkfüvet és a levest botmixerrel pépesre keverjük. Szitán átszűrjük,hogy sima állagú legyen és a bab héját ne érezzük benne. Ha már előtte leszedjük a héját, akkor ez szükségtelen, de én mélyhűtöt babot használtam.

Röviddel tálalás előtt újra felmelegítjük és hozzákeverjük a joghurtot és az apróra vágott mentát. Borssal ízesítjük. Tálalásnál még joghurttal díszíthetjük.