Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ínyenc burgonyakrémleves vargányával recept

Ínyenc burgonyakrémleves vargányával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg burgonya
    • 10 dkg aprított vargánya (mirelit)
    • 3 dl zöldség alaplé
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 6 dkg vaj
    • 1 ek liszt
    • 1 csipet cukor
    • 1,5 dl tejszín
    • 1 csipet őrölt fehérbors

    Elkészítése:

    A burgonyát tisztítás után apró kockára vágom. A petrezselymet felaprítom. A gombát a mélyhűtőből előveszem,és leöblítem (aprított vargányát használok, mert így lehet kapni, és nem kell már szeletelni), és 5 dkg-ot félreteszek belőle a feltéthez.

    A vajat feltesszük egy fazékban a tűzhelyre, és a burgonyát, meg a gombát rátesszük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, és a cukrot, petrezselymet is hozzáadjuk. 1 ek liszttel megszórjuk, és felöntjük az alaplével.

    Főzzük puhára a zöldségeket,és merülő mixerrel pürésítjük. A maradék gombát kevés folyékony margarinon pirítsuk puhára állandó keverés mellett. Ez lesz a levesünk feltétje. Sózzuk, és kicsi borsot is szórjunk rá.

    A levesbe öntsük bele a tejszínt, keverjük el, és 3 percig még melegítsük, majd tálaljuk a félretett sült vargányával. Aprított, friss petrezselyemmel is megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá