Ínyenc burgonyakrémleves vargányával recept

Hozzávalók:
- 20 dkg burgonya
- 10 dkg aprított vargánya (mirelit)
- 3 dl zöldség alaplé
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 6 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 1 csipet cukor
- 1,5 dl tejszín
- 1 csipet őrölt fehérbors
Elkészítése:
A burgonyát tisztítás után apró kockára vágom. A petrezselymet felaprítom. A gombát a mélyhűtőből előveszem,és leöblítem (aprított vargányát használok, mert így lehet kapni, és nem kell már szeletelni), és 5 dkg-ot félreteszek belőle a feltéthez.
A vajat feltesszük egy fazékban a tűzhelyre, és a burgonyát, meg a gombát rátesszük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, és a cukrot, petrezselymet is hozzáadjuk. 1 ek liszttel megszórjuk, és felöntjük az alaplével.
Főzzük puhára a zöldségeket,és merülő mixerrel pürésítjük. A maradék gombát kevés folyékony margarinon pirítsuk puhára állandó keverés mellett. Ez lesz a levesünk feltétje. Sózzuk, és kicsi borsot is szórjunk rá.
A levesbe öntsük bele a tejszínt, keverjük el, és 3 percig még melegítsük, majd tálaljuk a félretett sült vargányával. Aprított, friss petrezselyemmel is megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »