Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyát tisztítás után apró kockára vágom. A petrezselymet felaprítom. A gombát a mélyhűtőből előveszem,és leöblítem (aprított vargányát használok, mert így lehet kapni, és nem kell már szeletelni), és 5 dkg-ot félreteszek belőle a feltéthez.
A vajat feltesszük egy fazékban a tűzhelyre, és a burgonyát, meg a gombát rátesszük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, és a cukrot, petrezselymet is hozzáadjuk. 1 ek liszttel megszórjuk, és felöntjük az alaplével.
Főzzük puhára a zöldségeket,és merülő mixerrel pürésítjük. A maradék gombát kevés folyékony margarinon pirítsuk puhára állandó keverés mellett. Ez lesz a levesünk feltétje. Sózzuk, és kicsi borsot is szórjunk rá.
A levesbe öntsük bele a tejszínt, keverjük el, és 3 percig még melegítsük, majd tálaljuk a félretett sült vargányával. Aprított, friss petrezselyemmel is megszórhatjuk.