Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti leves recept

Húsvéti leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 vöröshagyma
    • 2 ek olaj
    • pirospaprika
    • 40 dkg főtt sonka (finomabb íze van a levesnek, ha füstölt is)
    • 2-3 sárgarépa
    • 2 zöldség, vagy 1 nagyobb pasztinák
    • 15 dkg csiperke gomba
    • bors
    • pici ételízesítő
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 leveskocka
    • petrezselyemzöld (lehet szárított is)
    • 4 keményre főzött  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Egy nagyobb fazékban (4-5 literes) az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk az olajon, majd pici pirospaprikát szórunk rá.

    Hozzáadjuk a kisebb kockára vágott sonkát, a sárgarépát, a zöldséget és a szeletelt gombát, és összepirítjuk.

    Felöntjük vízzel, beletesszük a fűszereket és a leveskockát.

    Amikor megpuhul a sárgarépa és a zöldség, teszünk bele levestésztát (eperlevél) , majd ha megfőtt, akkor beletesszük a kisebb darabokra kockázott főtt tojást is.

    Friss kenyeret kínálunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá