Húsvéti leves recept
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 2 ek olaj
- pirospaprika
- 40 dkg főtt sonka (finomabb íze van a levesnek, ha füstölt is)
- 2-3 sárgarépa
- 2 zöldség, vagy 1 nagyobb pasztinák
- 15 dkg csiperke gomba
- só
- bors
- pici ételízesítő
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 leveskocka
- petrezselyemzöld (lehet szárított is)
- 4 keményre főzött
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Egy nagyobb fazékban (4-5 literes) az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk az olajon, majd pici pirospaprikát szórunk rá.
Hozzáadjuk a kisebb kockára vágott sonkát, a sárgarépát, a zöldséget és a szeletelt gombát, és összepirítjuk.
Felöntjük vízzel, beletesszük a fűszereket és a leveskockát.
Amikor megpuhul a sárgarépa és a zöldség, teszünk bele levestésztát (eperlevél) , majd ha megfőtt, akkor beletesszük a kisebb darabokra kockázott főtt tojást is.
Friss kenyeret kínálunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

