Húsvéti leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Húsvéti leves

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • pirospaprika
  • 40 dkg főtt sonka (finomabb íze van a levesnek, ha füstölt is)
  • 2-3 sárgarépa
  • 2 zöldség, vagy 1 nagyobb pasztinák
  • 15 dkg csiperke gomba
  • bors
  • pici ételízesítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 leveskocka
  • petrezselyemzöld (lehet szárított is)
  • 4 keményre főzött tojás

Elkészítése:

Egy nagyobb fazékban (4-5 literes) az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk az olajon, majd pici pirospaprikát szórunk rá.

Hozzáadjuk a kisebb kockára vágott sonkát, a sárgarépát, a zöldséget és a szeletelt gombát, és összepirítjuk.

Felöntjük vízzel, beletesszük a fűszereket és a leveskockát.

Amikor megpuhul a sárgarépa és a zöldség, teszünk bele levestésztát (eperlevél) , majd ha megfőtt, akkor beletesszük a kisebb darabokra kockázott főtt tojást is.

Friss kenyeret kínálunk hozzá.