Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májrizsleves recept

Májrizsleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg húsos sertéscsont (pl. orjacsont)
    • 1 kiskanál egész fekete bors
    • 1 mokkáskanál sűrített paradicsom
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • 2 petrezselyemgyökér
    • 1 kis cikk zeller
    • 3 sárgarépa

    A májrizshez:

    • 1 kisebb vöröshagyma fele
    • 1 evőkanál olaj
    • 15 dkg sertésmáj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-2 evőkanál finomliszt és zsemlemorzsa
    • 1 mokkáskanál só
    • fél mokkáskanál őrölt fekete bors
    • 1 mokkáskanál majoránna

    Elkészítés:

    A csontot feldaraboljuk,forrásban lévő vízbe engedjük 3-4 percre. Ezután leszűrjük, langyos vízzel leöblítjük, majd egy fazékba tesszük. 2 liter hideg vizet öntünk rá, és közepes lángon felforraljuk.

    Amikor forr, kis lángra állítjuk, sóval és a borssal fűszerezzük, a paradicsompürével ízesítjük. A fokhagymát megtisztítjuk, fölszeletelve az előzőekhez adjuk a tisztított vöröshagymával együtt.

    A petrezselymet megmossuk,finomra vágjuk,tálalásra félre tesszük.
    A zöldségeket meghámozzuk és felkarikázzuk.

    A levest 1 órán át főzzük,majd leszűrjük és ekkor visszatesszük a tűzre és a felkarikázott zöldségekkel negyed órát főzzük.

    A májrizs elkészítése:
    A vöröshagymát lereszeljük és kevés olajon átfuttatjuk.

    A májat kézi botmixerrel kipürésítjük, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot is. Negyed órát állni hagyjuk, hogy a massza megduzzadjon.

    Ezután egy tészta kiszedő kanalat hideg vízbe mártunk és a gyöngyöző levesbe passzírozzuk egy fakanál segítségével a májas masszát.

    Közben megkeverjük, hogy össze ne ragadjanak.
    5 percet főzzük még és kész is a leves.

    A nevét arról kapta a leves,hogy apró, hosszú szemű rizs az alakja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá