Erőleves recept
Hozzávalók:
- 20 dkg darált marhahús
- 50 dkg marhacsont
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál pasztinák
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 kis szelet zeller vagy zellerlevél
- 1-2 gerezd fokhagyma,
- 1 deci házi paradicsomlé vagy 2 db friss paradicsom
- 1 g egész bors,
- só
Elkészítése:
A darált húst a tojás fehérjével és a paradicsommal összegyúrjuk, majd lassan hideg vízzel felengedjük.
Állandó keverés mellett felforraljuk, mert amíg fel nem forrt, könnyen odaéghet.
Ugyanis a tojásfehérje lerakódik az edény aljára, és kozmás ízt kaphat. Ha felforrt, a felszeletelt vegyes zöldséggel, a csonttal,a fej hagymával, az 1 gerezd fokhagymával,a zellerrel és a fűszerekkel ízesítjük. Megsózzuk, és legalább 2- 3 órán át egész lassan forraljuk, lehetőleg alacsony hőfokon. Ezek után levesszük, hagyjuk leülepedni. Ezt követően óvatosan szűrjük át tiszta edénybe, hogy aranysárga, átlátszó legyen. Ha zsírcseppek úszkálnak a leves tetején, papírszalvétával távolítsuk el.
Ha a leves nem egészen tiszta, a még langyos levesbe keverjünk egy felvert tojáshabot, és addig forraljuk lassan, amíg a leves tiszta nem lesz.
A levestől elvált szürkés tojáshabot távolítsuk el, és a levest újból szűrjük le.
Cérnametélttel tálaljuk!