Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erőleves recept

Erőleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg darált marhahús
    • 50 dkg marhacsont
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 szál pasztinák
    • 1 fej vöröshagyma,
    • 1 kis szelet zeller vagy zellerlevél
    • 1-2 gerezd fokhagyma,
    • 1 deci házi paradicsomlé vagy 2 db friss paradicsom
    • 1 g egész bors,

    Elkészítése:

    A darált húst a tojás fehérjével és a paradicsommal összegyúrjuk, majd lassan hideg vízzel felengedjük.
    Állandó keverés mellett felforraljuk, mert amíg fel nem forrt, könnyen odaéghet.
    Ugyanis a tojásfehérje lerakódik az edény aljára, és kozmás ízt kaphat. Ha felforrt, a felszeletelt vegyes zöldséggel, a csonttal,a fej hagymával, az 1 gerezd fokhagymával,a zellerrel és a fűszerekkel ízesítjük. Megsózzuk, és legalább 2- 3 órán át egész lassan forraljuk, lehetőleg alacsony hőfokon. Ezek után levesszük, hagyjuk leülepedni. Ezt követően óvatosan szűrjük át tiszta edénybe, hogy aranysárga, átlátszó legyen. Ha zsírcseppek úszkálnak a leves tetején, papírszalvétával távolítsuk el.

    Ha a leves nem egészen tiszta, a még langyos levesbe keverjünk egy felvert tojáshabot, és addig forraljuk lassan, amíg a leves tiszta nem lesz.
    A levestől elvált szürkés tojáshabot távolítsuk el, és a levest újból szűrjük le.
    Cérnametélttel tálaljuk!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá