Erőleves recept

Hozzávalók:
- 20 dkg darált marhahús
- 50 dkg marhacsont
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál pasztinák
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 kis szelet zeller vagy zellerlevél
- 1-2 gerezd fokhagyma,
- 1 deci házi paradicsomlé vagy 2 db friss paradicsom
- 1 g egész bors,
- só
Elkészítése:
A darált húst a tojás fehérjével és a paradicsommal összegyúrjuk, majd lassan hideg vízzel felengedjük.
Állandó keverés mellett felforraljuk, mert amíg fel nem forrt, könnyen odaéghet.
Ugyanis a tojásfehérje lerakódik az edény aljára, és kozmás ízt kaphat. Ha felforrt, a felszeletelt vegyes zöldséggel, a csonttal,a fej hagymával, az 1 gerezd fokhagymával,a zellerrel és a fűszerekkel ízesítjük. Megsózzuk, és legalább 2- 3 órán át egész lassan forraljuk, lehetőleg alacsony hőfokon. Ezek után levesszük, hagyjuk leülepedni. Ezt követően óvatosan szűrjük át tiszta edénybe, hogy aranysárga, átlátszó legyen. Ha zsírcseppek úszkálnak a leves tetején, papírszalvétával távolítsuk el.
Ha a leves nem egészen tiszta, a még langyos levesbe keverjünk egy felvert tojáshabot, és addig forraljuk lassan, amíg a leves tiszta nem lesz.
A levestől elvált szürkés tojáshabot távolítsuk el, és a levest újból szűrjük le.
Cérnametélttel tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »