Húsleves májgaluskával recept
Hozzávalók:
- 60 dkg csirke far-hát
- 2 sárgarépa
- 1 fehér répa
- 1 kisebb zeller
- 1 kelkáposztalevél
- 1 vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- egész bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- petrezselyemzöld
Májgaluskához:
- 20 dkg sertésmáj
- 2 zsemle
- só
- őrölt bors
- 1 kisebb vöröshagyma reszelve
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A far-hátat jól megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje (a főzés közben esetleg képződő habot szedjük le kanállal).
Fél óra főzés után tegyük bele a megpucolt, hosszában vágott zöldségeket, a paprikát, a paradicsomot és a héjától megfosztott hagymát egészben.
Sózzuk, borsózzuk, majd további fél óra lassú tűzön való főzés után leszűrjük a levest.
Hagyjuk pár percet ülepedni, és ha túl sok a zsírja, szedjük le kanállal.
Galuska készítés:
A zsemléket vízben megáztatjuk, majd kicsavarjuk.
A májat megtisztítjuk, ledaráljuk. Az összes hozzávalót összekeverjük. Ha kissé híg lenne, akkor tegyünk hozzá zsemlemorzsát. Kanállal a leszűrt levesbe beleszaggatjuk.
Kb. 10 percet főzzük, és tálalhatjuk a levesünket.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A húsleves májgaluskával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g