Húsleves májgaluskával recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csirke far-hát
- 2 sárgarépa
- 1 fehér répa
- 1 kisebb zeller
- 1 kelkáposztalevél
- 1 vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- egész bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- petrezselyemzöld
Májgaluskához:
- 20 dkg sertésmáj
- 2 zsemle
- só
- őrölt bors
- 1 kisebb vöröshagyma reszelve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A far-hátat jól megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje (a főzés közben esetleg képződő habot szedjük le kanállal).
Fél óra főzés után tegyük bele a megpucolt, hosszában vágott zöldségeket, a paprikát, a paradicsomot és a héjától megfosztott hagymát egészben.
Sózzuk, borsózzuk, majd további fél óra lassú tűzön való főzés után leszűrjük a levest.
Hagyjuk pár percet ülepedni, és ha túl sok a zsírja, szedjük le kanállal.
Galuska készítés:
A zsemléket vízben megáztatjuk, majd kicsavarjuk.
A májat megtisztítjuk, ledaráljuk. Az összes hozzávalót összekeverjük. Ha kissé híg lenne, akkor tegyünk hozzá zsemlemorzsát. Kanállal a leszűrt levesbe beleszaggatjuk.
Kb. 10 percet főzzük, és tálalhatjuk a levesünket.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A húsleves májgaluskával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »