Húsleves májgaluskával recept
Hozzávalók:
- 60 dkg csirke far-hát
- 2 sárgarépa
- 1 fehér répa
- 1 kisebb zeller
- 1 kelkáposztalevél
- 1 vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- egész bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- petrezselyemzöld
Májgaluskához:
- 20 dkg sertésmáj
- 2 zsemle
- só
- őrölt bors
- 1 kisebb vöröshagyma reszelve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A far-hátat jól megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje (a főzés közben esetleg képződő habot szedjük le kanállal).
Fél óra főzés után tegyük bele a megpucolt, hosszában vágott zöldségeket, a paprikát, a paradicsomot és a héjától megfosztott hagymát egészben.
Sózzuk, borsózzuk, majd további fél óra lassú tűzön való főzés után leszűrjük a levest.
Hagyjuk pár percet ülepedni, és ha túl sok a zsírja, szedjük le kanállal.
Galuska készítés:
A zsemléket vízben megáztatjuk, majd kicsavarjuk.
A májat megtisztítjuk, ledaráljuk. Az összes hozzávalót összekeverjük. Ha kissé híg lenne, akkor tegyünk hozzá zsemlemorzsát. Kanállal a leszűrt levesbe beleszaggatjuk.
Kb. 10 percet főzzük, és tálalhatjuk a levesünket.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A húsleves májgaluskával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

