Húsleves karajcsontból csigatésztával recept

Hozzávalók:
- 1 kg karajcsont
- 4 nagy szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyem
- 1 közepes fej karalábé
- 1 kisebb zeller fele
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kisebb fehér paprika
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 6 nagyobb szem krumpli
- 2 kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 200 g csigatészta
Elkészítése:
A húsos csontot beáztatjuk, alaposan lemossuk. Bő, hideg vízben feltesszük főni. A közben keletkező habot szedjük le.
A zöldségeket mossuk meg, a petrezselyemzöldet tegyük a kicsumázott paprika belsejébe, a hagymát hagyjuk egészben, a többi zöldséget (a krumpli kivételével) pedig vágjuk nagyobb darabokra, és adjuk a leveshez.
Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús le nem válik a csontról. Amikor már szinte minden kész, hozzáadjuk a félbevágott krumplikat, és addig főzzük, amíg meg nem puhul.
A tésztát sós, lobogó vízben megfőzzük. Átöblítjük, és lecsepegtetjük.
A levest forrón kínáljuk.
Tipp:
Van egy leves, amit a család mindegyik tagja kifogás nélkül elfogyaszt, az pedig a húsleves. Nagyon szeretem karajcsontból készíteni, mert van egy jellegzetes zamata, amit nem lehet semmihez sem hasonlítani. Általában csigatésztával kínálom, mert a kicsik ezt kedvelik a legjobban. Úgy tálalom, hogy répát, krumplit darabolok a tányérba és a csontról egy kevés húst is tépkedek a tésztához, erre merem a meleg levest. Így a válogatósabbja is eszik zöldséget és húst is :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »