Húsleves karajcsontból csigatésztával recept
Hozzávalók:
- 1 kg karajcsont
- 4 nagy szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyem
- 1 közepes fej karalábé
- 1 kisebb zeller fele
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kisebb fehér paprika
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 6 nagyobb szem krumpli
- 2 kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 200 g csigatészta
Elkészítése:
A húsos csontot beáztatjuk, alaposan lemossuk. Bő, hideg vízben feltesszük főni. A közben keletkező habot szedjük le.
A zöldségeket mossuk meg, a petrezselyemzöldet tegyük a kicsumázott paprika belsejébe, a hagymát hagyjuk egészben, a többi zöldséget (a krumpli kivételével) pedig vágjuk nagyobb darabokra, és adjuk a leveshez.
Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús le nem válik a csontról. Amikor már szinte minden kész, hozzáadjuk a félbevágott krumplikat, és addig főzzük, amíg meg nem puhul.
A tésztát sós, lobogó vízben megfőzzük. Átöblítjük, és lecsepegtetjük.
A levest forrón kínáljuk.
Tipp:
Van egy leves, amit a család mindegyik tagja kifogás nélkül elfogyaszt, az pedig a húsleves. Nagyon szeretem karajcsontból készíteni, mert van egy jellegzetes zamata, amit nem lehet semmihez sem hasonlítani. Általában csigatésztával kínálom, mert a kicsik ezt kedvelik a legjobban. Úgy tálalom, hogy répát, krumplit darabolok a tányérba és a csontról egy kevés húst is tépkedek a tésztához, erre merem a meleg levest. Így a válogatósabbja is eszik zöldséget és húst is :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

