Húsleves karajcsontból csigatésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Húsleves karajcsontból csigatésztával

Hozzávalók:

  • 1 kg karajcsont
  • 4 nagy szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 közepes fej karalábé
  • 1 kisebb zeller fele
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kisebb fehér paprika
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 6 nagyobb szem krumpli
  • 2 kk só
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 200 g csigatészta

Elkészítése:

A húsos csontot beáztatjuk, alaposan lemossuk. Bő, hideg vízben feltesszük főni. A közben keletkező habot szedjük le.

A zöldségeket mossuk meg, a petrezselyemzöldet tegyük a kicsumázott paprika belsejébe, a hagymát hagyjuk egészben, a többi zöldséget (a krumpli kivételével) pedig vágjuk nagyobb darabokra, és adjuk a leveshez.

Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús le nem válik a csontról. Amikor már szinte minden kész, hozzáadjuk a félbevágott krumplikat, és addig főzzük, amíg meg nem puhul.

A tésztát sós, lobogó vízben megfőzzük. Átöblítjük, és lecsepegtetjük.

A levest forrón kínáljuk.

Tipp:

Van egy leves, amit a család mindegyik tagja kifogás nélkül elfogyaszt, az pedig a húsleves. Nagyon szeretem karajcsontból készíteni, mert van egy jellegzetes zamata, amit nem lehet semmihez sem hasonlítani. Általában csigatésztával kínálom, mert a kicsik ezt kedvelik a legjobban. Úgy tálalom, hogy répát, krumplit darabolok a tányérba és a csontról egy kevés húst is tépkedek a tésztához, erre merem a meleg levest. Így a válogatósabbja is eszik zöldséget és húst is :-)