Húsleves kacsanyakkal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 kacsanyak
- 1 kacsa far-hát
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 szem fekete bors
- 1 karalábé
- 1 zellergumó
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 cikk kelkáposzta, vagy 5-6 szem kelbimbó
- 1 szál zellerzöld
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A kacsahúst megtisztítjuk, a felesleges zsíros részeket levágjuk, a farhátat ketté vágjuk, és egy nagyobb fazékban, hideg vízben, 2 tk sóval elkezdjük főzni.
Amikor felforr, leszedjük a habját.
Beletesszük a szemes borsot, a megtisztított és felaprított zöldségeket, a vöröshagymát és fokhagymát egyben, a paprikát és a paradicsomot felezve, majd másfél órán át, lassú tűzön, gyöngyöző forrással főzzük.
Amikor elkészül, kis pihentetés után egy másik fazékba szűrjük a levest. A vöröshagymát eltávolítjuk belőle, a kacsanyakat és leves zöldségeket külön tálon kínáljuk.
Tipp:
Cérnametéltet főztem ki mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »