Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombócos, paradicsomos káposztaleves recept

Húsgombócos, paradicsomos káposztaleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Káposztához:

    • 1 fejes káposzta ( 1,5 kg körüli)
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 1 ek zsír
    • 1 tk pirospaprika
    • őrölt bors ízlés szerint
    • köménymag ízlés szerint
    • 2 babérlevél
    • 1 sárga paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 liter házi paradicsomlé
    • 1 ek házi paprikakrém
    • 3 ek finomliszt

    A gombóchoz:

    • 25 dkg házi tarhonya
    • 1 ek olaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 dkg darált sertéslapocka
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 kisebb vöröshagyma reszelve
    • 2 ek liszt
    • 1 mk piros pirospaprika

    Elkészítése:

    A káposztát félbe vágjuk, a torzsáját és a külső leveleket leszedjük, majd káposztagyalun legyaluljuk.
    8 literes fazékban főzzük,hogy másnapra is maradjon belőle.

    A fazékban a zsírt felhevítjük, rászórjuk a káposztát, a fűszereket, a kicsumázott paprikát, a kettőbe vágott paradicsomot és a paprikakrémet. Felöntjük 2 liter vízzel, majd fedő alatt félkészre főzzük.
    Közben elkészítjük a gombócokat.

    A tarhonyát a felhevített olajon átmelegítjük, sót és őrölt borsot szórunk rá, és 4 dl vízzel felöntjük.
    Félkészre főzzük fedő alatt, majd kihűtjük.

    A kihűlt tarhonyához keverjük a darált húst, a tojásokat, megszórjuk 1 mk pirospaprikával, kevés őrölt borssal, és a reszelt hagymát is hozzákeverjük.

    Jól kidolgozzuk, a biztonság kedvéért 2 ek lisztet keverjünk még hozzá, hogy masszívabb legyen a gombóc, főzés közben nehogy szétfőjön. Megformázzuk a gombócokat, és egy tálcára tesszük.

    Amikor a káposztánk félig megfőtt, lehúzzuk a tűzről, 1 liter vizet öntünk rá, megszórjuk pirospaprikával és a liszttel. Csomómentesre keverjük, majd ráöntjük a paradicsomlét.

    Felforraljuk, a gombócokat beletesszük, és készre főzzük 20 perc alatt.

    Tipp:

    Egy alkalommal a nászasszonyom kínált meg a tarhonyával készült gombócos, paradicsomos káposztával. Most én is elkészítettem. Ajánlom kipróbálásra!

    A húsgombócos, paradicsomos káposztaleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 45 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá