Húsgombóc leves gazdagon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 ek étolaj
- 1 fej lila hagyma
- 10 dkg szeletelt bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fehérrépa
- 2 sárgarépa
- 50 dkg gomba
- 40 dkg zöldborsó
- 2 ek finomliszt
- 1 tk pirospaprika
- 6 burgonya
- 1 ek petrezselyemzöld
- 1 ek lestyán
- 5 dl tejföl
- só
Húsgombóc:
- 50 dkg pulykacomb filé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk morzsolt borsikafű
- 1 tk morzsolt kakukkfű
- 2 tk morzsolt majoranna
- 1 kk őrölt fehér bors
- 3 púpozott ek teljes kiőrlésű hajdinaliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
Elkészítése:
Először a húsgombócokat készítjük el, ehhez ledaráljuk a húst a hagymákkal együtt, majd a fűszerekkel, a tojással, hajdinaliszttel és a sóval összekeverjük. Sűrű, jól formázható masszát kell kapjunk.
Olajos kézzel diónyi golyókat formázunk belőle. A gombócok méretétől függően 40-50 db lesz ebből a mennyiségből.
A leveshez megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát a zsíron, majd hozzáadjuk a felaprított bacont és zsírjára sütjük.
A répákat és a gombát felszeleteljük, majd a zöldborsóval együtt rádobjuk a hagymára és az egészet tovább dinszteljük.
Megszórjuk liszttel, 2 percig kavargatva pirítjuk, majd félrehúzzuk és meghintjük pirospaprikával.
Elkeverjük és felöntjük 3 l vízzel. Hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott krumplit, sózzuk és lefedjük.
Ha felforrt belerakjuk a húsgombócokat és 15-20 perc alatt, gyenge forrással megfőzzük.
A tejfölhöz merünk a forró levesből, simára keverjük és visszaöntjük a levesbe. Megszórjuk petrezselyemmel, lestyánnal, összeforraljuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »


