Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc leves gazdagon recept

Húsgombóc leves gazdagon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 ek étolaj
    • 1 fej lila hagyma
    • 10 dkg szeletelt bacon
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 fehérrépa
    • 2 sárgarépa
    • 50 dkg gomba
    • 40 dkg zöldborsó
    • 2 ek finomliszt
    • 1 tk pirospaprika
    • 6 burgonya
    • 1 ek petrezselyemzöld
    • 1 ek lestyán
    • 5 dl tejföl

    Húsgombóc:

    • 50 dkg pulykacomb filé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 tk morzsolt borsikafű
    • 1 tk morzsolt kakukkfű
    • 2 tk morzsolt majoranna
    • 1 kk őrölt fehér bors
    • 3 púpozott ek teljes kiőrlésű hajdinaliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Először a húsgombócokat készítjük el, ehhez ledaráljuk a húst a hagymákkal együtt, majd a fűszerekkel, a tojással, hajdinaliszttel és a sóval összekeverjük. Sűrű, jól formázható masszát kell kapjunk.

    Olajos kézzel diónyi golyókat formázunk belőle. A gombócok méretétől függően 40-50 db lesz ebből a mennyiségből.

    A leveshez megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát a zsíron, majd hozzáadjuk a felaprított bacont és zsírjára sütjük.

    A répákat és a gombát felszeleteljük, majd a zöldborsóval együtt rádobjuk a hagymára és az egészet tovább dinszteljük.

    Megszórjuk liszttel, 2 percig kavargatva pirítjuk, majd félrehúzzuk és meghintjük pirospaprikával.

    Elkeverjük és felöntjük 3 l vízzel. Hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott krumplit, sózzuk és lefedjük.

    Ha felforrt belerakjuk a húsgombócokat és 15-20 perc alatt, gyenge forrással megfőzzük.

    A tejfölhöz merünk a forró levesből, simára keverjük és visszaöntjük a levesbe. Megszórjuk petrezselyemmel, lestyánnal, összeforraljuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá