Húsgombóc leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Gombóc:
- 0,5 kg darált hús
- 20 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk majoránna
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk őrölt pirospaprika
- só, delikát
- friss petrezselyemzöld aprítva
Leveshez:
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- fél karalábé
- karfiol
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
- 1 ek zsír vagy olaj
Elkészítése:
A zöldségeket megtiszítjuk, megpucoljuk és felaprítjuk. A hagymát apróra vágjuk.
Az olajon vagy zsíron megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a többi zöldséget is. Addig pirítjuk, míg szép színe lesz, majd megszórjuk a pirospaprikával, felengedjük vízzel (jól ellepje) és ízlés szerint fűszerezzük.
Amíg fő a leves, addig összekeverjük a gombóc hozzávalóit. Ha a leves felforrt, akkor a masszából egyforma gombócokat formázunk, a levesbe engedjük és készre főzzük.
Tálaláskor aprított petrezselyemmel szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »