Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc leves recept

Húsgombóc leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gombóc:

    • 0,5 kg darált hús
    • 20 dkg rizs
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kk majoránna
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 kk őrölt pirospaprika
    • só, delikát
    • friss petrezselyemzöld aprítva

    Leveshez:

    • 2 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • fél karalábé
    • karfiol
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 kk őrölt pirospaprika
    • 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
    • 1 ek zsír vagy olaj

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtiszítjuk, megpucoljuk és felaprítjuk. A hagymát apróra vágjuk.

    Az olajon vagy zsíron megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a többi zöldséget is. Addig pirítjuk, míg szép színe lesz, majd megszórjuk a pirospaprikával, felengedjük vízzel (jól ellepje) és ízlés szerint fűszerezzük.

    Amíg fő a leves, addig összekeverjük a gombóc hozzávalóit. Ha a leves felforrt, akkor a masszából egyforma gombócokat formázunk, a levesbe engedjük és készre főzzük.

    Tálaláskor aprított petrezselyemmel szórjuk meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá