Húsgombóc leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Gombóc:
- 0,5 kg darált hús
- 20 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk majoránna
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk őrölt pirospaprika
- só, delikát
- friss petrezselyemzöld aprítva
Leveshez:
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- fél karalábé
- karfiol
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
- 1 ek zsír vagy olaj
Elkészítése:
A zöldségeket megtiszítjuk, megpucoljuk és felaprítjuk. A hagymát apróra vágjuk.
Az olajon vagy zsíron megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a többi zöldséget is. Addig pirítjuk, míg szép színe lesz, majd megszórjuk a pirospaprikával, felengedjük vízzel (jól ellepje) és ízlés szerint fűszerezzük.
Amíg fő a leves, addig összekeverjük a gombóc hozzávalóit. Ha a leves felforrt, akkor a masszából egyforma gombócokat formázunk, a levesbe engedjük és készre főzzük.
Tálaláskor aprított petrezselyemmel szórjuk meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »